Gündem

Ev Alacakların Tek Adresi Bu Bankalar Oldu! Kira Ödemek, Konut Kredisi Ödemekten Daha Pahalıya Geliyor! İşte, En Uygun Faizli Konut Kredileri…

Son zamanlarda artan kira bedelleri, vatandaşların en ağır yüklerinden birini oluşturmaya başladı. İstanbul’da ortalama 4-5 bin TL’nin altında ev bulmak nerede imkansız hale gelmişken; bu zam, diğer büyükşehirlere ve küçük illere de hemen yansıdı. Kira derdinden kurtulmak isteyen ve kira yerine kredi taksiti ödemek isteyen vatandaşlar ise, soluğu bankalarda almaya başladı.

Birbirinden avantajlı krediler ile konut desteği almak mümkün hale gelmişken; vatandaşlar da en uygun fiyatlar ile ev alabilmen hayalinin peşinden koşmaya başladı. Kira fiyatlarının giderek artmaya başlaması ise, konut kredilerinde sağlanan 120 ay vade desteğiyle kiracı olmayı oldukça mantıksız hale getirdi. 120 ay vade ile konut kredisi veren bankalar olan Akbank ve Garanti BBVA ise, uygun faiz ile konut kredilerini güncelledi.

Akbank’tan Bütçeye Uygun Konut Kredisi Paketleri

Konut kredisi destek paketlerinde müşterisine özel faiz oranları ve ödeme planları sunan bankalardan biri olan Akbank, konut almayı kolaylaştırmış bulunuyor. 2022 yılında da vermeye devam ettiği konut kredisinde faiz oranlarını yüzde 1,80 oranından başlatan Akbank, vade seçenekleri açısından ise, 120 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Bu bağlamda Akbank’tan 120 ay ile yüzde 1,92 faiz oranıyla çekilen bir konut kredisinin aylık taksiti 6.414,71 TL olurken; vade sonunda ödenecek olan miktar 773.068,43 TL olarak hesaplanmış bulunuyor. Akbank, kredi tahsis ücreti içinse 1.500 TL ödeme alıyor.

Garanti BBVA, Herkes Ev Sahibi Olacak Dönemini Başlattı

Mortgage destek paketleri ile sektörün öne çıkan bankalarından biri olan Garanti BBVA, yeni ev alımları için 750 bin TL’ye kadar nakit kredi desteği sağlıyor. Vade seçeneklerini diğer bankaların 2 katına çıkarmış olan Garanti BBVA, 12 aydan 240 aya kadar konut kredisi vade seçeneği sağlıyor. Bu bağlamda Garanti BBVA’dan yüzde 1,98 faiz oranı ve 120 ay vade seçeneği ile çekilecek olan konut kredisinin aylık geri ödemeleri 6.564,29 TL olarak hesaplanmış bulunuyor. Toplam geri ödeme için 787.714,90 TL alan Garanti BBVA; tahsis ücreti olarak 1.500 TL, ekspertiz ücreti olarak 1.450 TL, taşınmaz rehin ücreti olarak ise 300 TL ücret kesintisi yapıyor.

İlgili Makaleler