Ekonomi

SGK’dan Emekli Olamayan Çalışanlara Toplu Para Ödemesi

Emekli olmak için yıllarca fedakarlık gösteren vatandaşların tamamı istedikleri sonuçlara ulaşamıyorlar. Çalışma hayatında ya da kendileriyle ilgili çeşitli nedenlerden dolayı emekli olamayan vatandaşlar yıllar boyu ödedikleri primleri geri alabilirler. 

2019 yılı güncel tutarlarına göre alınabilecek bu pirim ödemesi toplu halde yapılıyor. Peki bu ödemeleri almak için neler yapılması gerekiyor? SGK vatandaşlardan hangi koşulları sağlamalarını istiyor? Başvurular nereye, nasıl yapılıyor?

Kamu İlanları olarak SGK tarafından sağlanan bu toplu para ödemesine dair tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. 

SGK’DAN TOPLU PARA ÖDEMESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara toplu para ödemesi konusunda bazı şartların sağlanması gerektiğini bildirdi. Bu şartların tamamının sağlanması durumunda ödemelerin yapılacğaını ilan eden kurumun mevzuatında yer alan o koşulları sizlerle paylaşıyoruz. 

Başvuru Koşulları

İlk şart toplu para ödemesi talep eden vatandaşın çalışma durumu ile ilgili. SGK bu konuda başvuruda bulunan vatandaşın sigortalı olarak bir yerde çalışmamaları veya kendi işlerini yürütmüyor olmaları gerektiğini ifade etti. Bu şartı sağlayan vatandaşlardan talep edilen diğer şart ise erkeklerden 25 yıl kadınlardan 20 yıl prim ödemiş olma şartı. Son şart ise emekli olmak için talep edilen yaş şartının sağlanması.

Özetle; Bu şartlara bakıldığında yaş şartından dolayı emeklilik hakkı elde etmiş ancak primleri eksik olduğundan dolayı emekli olamayan vatandaşların bu ödemeyi alabiliyorlar. 

Başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu’na dilekçe verilerek yapılıyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir