Gündem

Tek Kuruş Geri Ödeme Yok; Sadece 90 Gün Geçerli! Hemen Başvurana Çıkıyor; 5.000 TL’ye Kadar Anında Nakit Destek…

Kredi ve kredi kartları borçlarının pençesinde savrulup duran vatandaşlar, son zamanlarda artan enflasyon ile birlikte daha da zor durumda kalmaya başlıyor. Bu durumdan müşterilerine karlı bir biçimde kurtarmak ve müşterilerinin kredi borçlarını ödemek ve yeniden yapılandırmak için düğmeye basan bankalar ise, yeni bir kredi sistemini devreye sokuyor.

Bir süredir vatandaşın lehine hamleler ile müşteri sayılarını artırmak için arka arkaya kampanyalar açıklayan bankalar, bu kez geri ödeme ertelemeli kredi paketlerini devreye sokuyor. Vatandaşların hem borçlarını yapılandırabilmesi hem de erteledikleri taksit süreci boyunca rahat bir nefes alabilmesi için harekete geçen bankalar, 90 gün boyunca herhangi bir geri ödeme talep etmeden ihtiyaç kredisi vermeye başlıyor.

İhtiyaç Kredilerinde Erteleme Taksitli Dönem Başlıyor

Bir süredir pek çok bankanın gerçekleştirdiği erteleme taksitli kredi seçenekleri 2022 yılı itibariyle hemen hemen her banka tarafından sağlanmaya başlanıyor. Vatandaşlara üç ay boyunca geri ödemesiz bir dönem yaratan bankalar, aynı zamanda vatandaşların bu süre zarfında kendisini toparlamasını da sağlıyor. Yasal mevzuat gereği geri ödemesiz gün sayısını maksimum 92 gün olarak belirleyen bankalar, 5 bin TL’ye kadar olan tüm ihtiyaç kredilerinde 3 ay ertelemeli dönem oluşturabiliyor. Bu dönemi toplam vade sayısından düşen bankalar, bu dönemin faiz oranını ise, kredinin ilk taksitine uyguluyor. Genellikle kredi puan 1100 puanın üstüne olan vatandaşlara anında 5 bin TL ihtiyaç kredisini çıkaran bankalar, üstelik bu kredi başvurularını dijital araçları üzerinden alıyor. Sadece T.C. kimlik numarasını SMS ile bankaya gönderen müşteriler, oturdukları yerden kredi çekip çekemeyeceğini öğreniyor.

Akbank ve Denizbank Da Ertelemeli İhtiyaç Kredisi Dönemini Başlatıyor

Hemen hemen her bankanın dahil olduğu ertelemeli kredili furyasına en son dahil olan bankalar ise, Akbank ve Denizbank oluyor. Müşterilerine özel olarak düşük faizli ihtiyaç kredileri sunan Akbank ve Denizbank, kredi ertelemenin yanı sıra üç ay ödemesiz dönem avantajı da sunuyor. Bunun yanı sıra SMS ve mobil bankacılık üzerinden kredi başvuru olanağı tanıyan Akbank ve Denizbank, geri ödeme konusunda ise 36 aya varan vade seçenekleriyle müşterilerinin karşısına çıkıyor.

İlgili Makaleler