Kamu Haberleri

Ekonomist Selçuk Geçer’e Öyle Bir Destek Geldi Ki; Tabelada Dolar Dur Durak Bilmedi! Bu Kez O İsim Hesapladı; Yıl Sonunda Dolar…

Kur karşısında ezilen vatandaş bir de enflasyona yenik düşmeye başlayınca Türkiye’nin popüler ekonomi insanlarından arka arkaya açıklamalar gelmeye başladı. Hem dolar kurunun nisan ayı sonundaki bandını hem de yıl sonundaki değerini hesaplamalar ile gözler önüne sermeye başlayan ekonomistler, vatandaşları uyardı.

Geçtiğimiz günlerde ‘Dolar 20 TL’yi bulacak’ demesi ile pek çok kesimin tepkisini çeken Selçuk Geçer’in açıklamalarına pek çok meslektaşından destek geldi. Yaptıkları açıklamalar ile meslektaşını destekleyen ekonomistler, adım adım doların geleceği noktayı hesapladı. Hesaplar ile birlikte yıl sonu dolar beklentisindeki çıta 30 TL’ye yaklaşırken; olası enflasyon tablosu Türkiye’nin ikinci yarısında ekonominin ve enflasyonun daha korkunç bir tablo ile seyredeceğini gözler önüne serdi.

Dolar Artacak Mı?

Geçtiğimiz hafta yaptığı hesaplardan bahseden Ekonomist Selçuk Geçer, gerçekleştirdiği canlı yayında doların destek bandını 18 TL olarak hesaplamış, yıl sonu tahminini ise, 20 TL’ye çıkarmıştı. O hesaplamalarına bir yenisini de ekleyen Selçuk Geçer, sadece birkaç gün sonra yıl sonu dolar beklentisini 29-30 TL bandında yaklaştırmıştı. Atilla Yeşilada, yıl sonu dolar beklentisi noktasında 20 TL bandına işaret ederken; S&P isimli kredi notu değerlendirme kurumu yıl sonu dolar beklentisini 16 bandına yükseltmişti. Bu kez yıl sonu dolar beklentisini açıklayan isim Ekonomist Meriç Köyatası oldu.

Selçuk Geçer’i Bu Kez Meriç Köyatası Destekledi

Ekonomist Selçuk Geçer ile ortak bir canlı yayın gerçekleştiren Ekonomist Meriç Köyatası, kalemi ve kağıdı eline aldı. Hem Nisan ayı hem de yıl sonu dolar kurunu hesaplayan Köyatası, Türkiye ekonomisi açısından korkunç olarak nitelendirilebilecek bir tablo çizdi. Köyatası, katıldığı canlı yayında; “Şimdi sen geçen gün dolar kurunu önce 15.80- 16 TL’lere gelir dedin. Daha sonra bunun duracağı yer 18’ler değil 22 TL’lerdir dedin.  Sonra ben de aldım elime kağıt kalemi enflasyon rakamlarına baktım. Martta dehşet bir gidişat var” dedi. Yıl sonu dolar beklentisini de yaptığı hesaplamalar ile güncelleyen Köyatası; “Benim bu gidişata göre nisanın ilk haftasında kurda gördüğüm nokta 16 TL. Ama burada durmayacak. 18 bandı mazide kalacak. Nisanın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum. Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yıl sonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler