EkonomiGündem

Güne yüksek başlayan dolara ne oldu? Dolar bugün kaç TL

Bugün dolar güne yüksek başladı. 14,56’nın üzerinden güne başlayan dolarda hareketlilik olması bekleniyor. Piyasadaki hareketleri yakından takip edilen dolarda düşüş olması bekleniyor mu dolar bugün ne oldu soruları arama motorlarında sık sık aranmaya başlamıştır.

Rusya ve Ukrayna savaşında artış gösteren dolarda dalgalanmalar devam ediyor. Dün yapılan Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerden sonra olumlu sinyal veren 2 ülkeden sonra dolar düşüş yaşamıştı. Bir önceki günü 1,58 altında 14,5828’den günü sonlandıran dolar. 30 Mart gününe yükseliş ile başladı.

30 Mart saat 11 ‘den sonra 14,66 düzeyinde işlem görmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell faiz artışı ile ilgili yaptığı açıklamalarda ABD 10  senelik tahvil faizi haftanın ilk günü  2.557’ye yükselerek son 3 yılın en üstüne çıkmıştı. Tahvil faizlerindeki yükseliş doların Dünya çapında değerinin artmasına sebep olmuştur.

Rusya ve Ukrayna müzakerelerinin ardından piyasanın düşüşe geçmesi ile birlikte ABD 10 senelik tahvil faizini 2.334 seviyesine kadar geriye doğru çekti. Tahvil faizinde yaşanan düşüş doların güç kaybetmesine neden oluyor. 6 ülkenin para biriminin dolar karşısında incelenen hareketleri sonucunda dolar endeksi bugün itibari ile 97.801’e kadar gerileyerek aşağıya doğru bir hareket izliyor.

Dolar bugün kaçtan işlem görüyor?

Dolar 30 Mart 2022 tarihinde saat 11’den sonra 14,66 ile işlem görmeye başlamıştı. Aynı zaman diliminde Euro 16,31’den sterlin 19,26’dan işlem görmeye başladı. Doların dün yapılan Rusya ve Ukrayna müzakere sonrasında %1 gerileme göstermesinin ardından düşüşünü bugün de gösterdi.

Şu saatlerde bir önceki günün kapanışın %4 altında 98 şeklinde gözüküyor. Dolar güne 14.56’nın üzerinde başlamasıyla birlikte dolar kuru şuan primli bir gidişat izleyerek 14.67’den işlem görüyor. Dolar gün içinde en düşük 14.53 en yüksek 14.68’de izledi. Euro ise aynı zaman diliminde 16.34 ile yükselişe geçti.

Piyasa analistleri, Rusya ve Ukrayna savaşının ardından düzenlenen müzakerelerde olumlu sonuç olması doğrultusunda riski düşürdüğünü ve doların diğer paralar karşısında baskı altında olduğunu dile getiriyor.

İlgili Makaleler