Gündem

Akbaşoğlu müjde verdi! 3600 ek gösterge asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması

Asgari ücret, sözleşmeli personel ve emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak Ak parti Grup Başkan Vekili olan Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklamalar yaptı. Akbaşoğlu 1 Temmuz’da memur ve emeklilerin maaş artışı haberini müjdeledi.

1 Temmuz itibari ile emekli ve memurların maaşlarına zam yapılacağını duyuran Akbaşoğlu ayrıca asgari ücretli çalışanları da unutmadı. Emekli ve memura 1 Temmuz’dan itibaren zam müjdesini veren Muhammet Emin “ asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak” açıklamasında bulundu.

3600 ek gösterge konusu üzerinde de 2022’nin ilk yarısındaki Temmuz ayında yasal bir çalışmanın olacağını söyleyen Muhammet Emin Akbaşoğlu “ EYT’li kardeşlerimiz ile ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız” diye konuştu.

Sözleşmeli personellerle ilgili olarak da çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Muhammet Emin Akbaşoğlu” ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Vatandaşı heyecanlandıran asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar emekli maaşları zammı uzun zamandır vatandaş tarafından büyük bir ilgi ve merak içerisinde bekleniyordu.  Son dönemlerde konuşulmaya başlayan memur, emekliye ve asgari ücretliye zam konusunda açıklamalarını yapan Ak parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun yaptığı açıklamalardan sonra vatandaşın beklentisi bir kez daha çözüm buldu.

Temmuz ayında olacak maaş artışı ile ilgili başka bir detay veremeyen Ak parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu detayları belli oldukça kamuoyuna bildirileceğini açıkladı. Bu açıklamadan sonra gözler 1 Temmuz’da gelecek zamlara yeni açıklamalara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Veren el alan elden hayırlıdır” demişti

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken sorulan asgari ücret 2. Zammını sorduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cevabı vermişti.

“Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey bugüne kadar sendikalarla samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır. “ yanıtını vermişti.

İlgili Makaleler