Gündem

Ramazan Ayı Bir Kez Daha Bereketiyle Geldi; Kamu Bankalarına Uğrayan Herkes Anında Ev, Araba Sahibi Olacak! Üstelik….

Bir süredir artan faiz oranları nedeniyle kredi çekerek bile ev ve araba almakta zorlanmaya başlayan vatandaşların imdadına kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetişti. Konuşmasında kamu bankalarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin aşağıya çekilmesini talep etmişti. Ardından bir televizyon programında bu çağrısını yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara ise, kamu bankaları ile çalışmayı önermişti. Bu açıklamaların ardından beklenen haber geldi!

Nisan ayı faiz oranlarını belirlerken aldıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan ve vatandaşların taleplerine kulak veren kamu bankaları, bu ayda en düşük faiz oranlarını veren bankalar oldu. taşıttan konuta; ihtiyaç kredilerinden nakit avans sistemlerine kadar en düşük faiz oranı ile müşterilerinin karşısına çıkan kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bugün itibariyle yeni faiz oranlarından krediler vermeye başladı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Faizlerini Nisan Ayında Dibe Çekti

Her vatandaşın acil nakde ihtiyacını gidermek için verilen ve evrak prosedürü açısından en zahmetsiz kredi türü olan ihtiyaç kredileri nisan ayı için en düşük Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan verilmeye başlandı. Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,79’a düşerken; Halkbank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,71’e kadar geriledi. Geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da en düşük ihtiyaç kredisi faiz oranını Vakıfbank belirledi. Vakıfbank’ın faiz oranı ihtiyaç kredisi için yüzde 1,55 olarak açıklandı. Öte yandan kamu bankalarının tamamı ihtiyaç kredilerinde 36 aya varan vade politikasını nisan ayı içerisinde de sürdürme kararı aldı.

Kamu Bankalarında Konut ve Taşıt Kredilerinde Faiz Oranları Daha Da Aşağıya Çekildi

Hem taşıt hem de konut kredi faiz oranlarında indirime giden Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, faiz oranlarını adeta dibe çekti. Ev ve araba alacak vatandaşların yüzünü güldürecek bir faiz oranı belirlemiş olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank hem ikinci el hem de sıfır konut ve taşıtlar için krediler sağlamaya da başladı. Bu bağlamda Ziraat Bankası, faiz oranlarını sıfır evler için yüzde 1,29’a kadar indirirken; ikinci el konutlar için yüzde 1,20’ye kadar geriletti. 120 aya uzatılan konut kredisi taksitleri, vatandaşların kira öder gibi ev almasını da kolaylaştırdı. Öte yandan bu ayın en düşük taşıt kredisi 48 ay vade yüzde 1,59 oran ile Vakıfbank’tan geldi.

İlgili Makaleler