Gündem

Doğalgaz Faturası Yüksek Olanlar Bu Kez Yanmadı, Kazandı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Açıkladı; PTT’ye Doğalgaz Faturasını Götüren Herkese, Tamı Tamına…

Yeni yılda adeta fahiş bir oranda zam alan doğalgaz faturaları, nisan ayının başı itibariyle yeniden zamlandı. Kışın zor ve çetin geçtiği illerde ise vatandaşlar, doğalgaz faturalarını adeta ödeyemez hale geldi. Konuyla ilgili yeni bir yardım türü oluşturan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz gün doğalgaz desteği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen sosyal destek ödemelerine her geçen gün bir yenisini ekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez ısınmada problem yaşayan vatandaşlara yönelik bir yardım desteği başlattı. Doğalgaz desteği ile 2022 yılında artan doğalgaz faturalarını karşılayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımın başvuru adresini ve şartlarını da duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Doğalgaz Yardım Ödemelerine Başladı

Artan doğalgaz faturalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen doğalgaz desteğinden ilk faz ödemeleri gerçekleştirilmeye başlanıyor. İki ayrı taksit ile ödenen doğalgaz desteğinde yıllık 450 TL ile 1150 TL arasında bir destek sağlanıyor. Başvuruların yıl boyunca devam edeceği doğalgaz desteğine başvurmak için ise, e-Devlet üzerinden başvuru yapmak yeterli oluyor. Ön başvurusu onaylanan vatandaşların doğalgaz faturalarını PTT’ye götürerek, başvurularını tamamlamaları gerekiyor. bunun yanı sıra elektrik tüketimi için de vatandaşları destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda elektrik tüketimi fazla olan kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara elektrik tüketim desteği sağlıyor. Yine aynı başvuru sürecini kapsayan elektrik tüketim desteğinde ise ödemeler, 103 TL ile 206 TL arasında hanedeki kişi sayısına göre belirlenerek, aylık ödeniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kirası Yüksek Olan Vatandaşları Da Desteklemeye Başladı

Her sene birbirinden farklı sosyal destek ödemeleri ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşların imdadına yetişen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sene kira yardımı gerçekleştirmeye başladı. Sadece gelir seviyesi düşük olan ve sosyal güvencesi bulunmayan ailelere verilecek olan kira yardımının başvuru merkezleri olarak ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak kaymakamlık ve valiliklerde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gösterildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kira yardımı başvuru için herhangi bir son tarih de bakanlıktan yapılan açıklamada belirtilmedi.

İlgili Makaleler