Kamu Haberleri

Süleyman Soylu’dan İstanbul İçin Polis ve Bekçi Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul’da muhtarlarla bir etkinlikte buluştu. Burada güvenlik konusuna dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu bu konuda atılan adımları değerlendirdi. Ayrıca geçmiş dönemler ile bazı suç oranlarında kıyaslamalarda bulunan Bakan Soylu bu konuda önemli veriler paylaştı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN İSTANBUL İÇİN BEKÇİ VE POLİS AÇIKLAMASI

İstanbul’da katıldığı etkinlikte kent genelinde bazı suçlarda önemli azalmalar olduğunu kaydeden Bakan Süleyman Soylu uyuşturucuyla ilgili suçlarda yüzde 70 düştüğü bilgisini paylaştı. 

Süleyman Soylu konuşmasında ayrıca hırsızlık olaylarının yüzde 50 oranında azaldığını ifade ettiği konuşmasında güvenlik konusunda daha kapsamlı önlemler alınacağını söyledi. İstanbul’da 30 farklı yerde karakol açılacağını ifade eden Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı.

“Yaklaşık 30 yerde 2’si jandarma bölgesinde olmak üzere karakol açıyoruz. Polis amirliği merkezi açıyoruz. İstanbul sürekli büyüyen, göç alan bir şehir. Eğer siz muhtarınızla, karakolunuzla, bekçilerinizle bu sistemi kurmazsanız metropolleri elinizden kaçırırız. Bazı alanlarda suç merkezleri oluşur, sonra o suç merkezlerini ortadan kaldırmaya çalışırsınız, gayret sarf edersiniz. Bu da şehrin kamu düzenini altüst eder. Çok da güzel mimarisi olan binalar oluşturuyoruz. Bunları 3-5 ay içinde hepsini birden çıkacağız ve hizmete alacağız.”

Polis alımı konusu hakkında da bilgi veren Bakan Süleyman Soylu İstanbul’a ağustos sonunda 3.000-3.500 civarında polis daha verileceğini söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis görevlendirmesi konusunda 3 bin kadın polis alımını hatırlattı ve karakollara güven masası kurulduğunu söyledi. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir