Gündem

Emeklinin ve Memurun Günlerdir Beklediği Haber TÜİK’ten Geldi! Yüzde 7,5 Aşıldı; Zam Garantilendi! Temmuz Ayında Maaşlar…

Kur farkının etiketlere yansıması ve enflasyonun hızla yükselmesiyle birlikte ayın sadece üçüncü ayından ara zamların tartışılmaya başladığı Türkiye’de memur ve emeklinin temmuz ayında alacağı zamlar da büyük bir merak konusu haline dönüşmeye başladı.

Temmuz ayında ara zam alacak olan emekliler, memurlar ve memur emeklileri şimdilerde ne kadar zam alacağını bilmek istiyorken; Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarının ardından ara zam ile ilgili konuşan ilk isim oldu.

Enflasyon Farkı, Memur Ve Emeklinin Alacağı Zammı Da Çıkardı

Geçtiğimiz gün TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamı ile birlikte memur ve emekli maaşını etkileyecek olan enflasyon farkı, sadece ilk üç ayın toplamında yüzde 15’e ulaştı. Yüzde 7,5’u aşması halinde toplu sözleşme ile aldıkları zammın üzerine refah payı alacak olan memurlar, ne kadar zam alacağını merak etmeye başladı. Tam zam oranı nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon rakamları etkileyecekken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, zam öncesi memur ve emeklinin alacağı maaş zamları ile ilgili konuştu. Özgür Kaya, açıklamalarına; “Memur ve memur emeklisinin maaşlarında toplu sözleşme ile yılda 2 kez zam gerçekleşiyor. Bu sene ikinci altı aylık için sözleşme gereği yüzde 7’lik bir zam var. 7’nin üzerine gelen enflasyon farkı zam olarak yansıyacak” diyerek, başladı.

Memur Ve Emekliler Zammın Tamamını Alacak

Temmuz ayında gelecek olan memur ve emekli ara zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, olası enflasyon rakamları üzerinden alınacak olan zam oranını değerlendirdi. Özgür Kaya’nın konuyla ilgili açıklamalarındaysa; “Temmuz ayında enflasyon yüzde 10 olursa 7+3 alacak. İşçi emeklileri için ise farklı. İşçi emeklileri, enflasyon 6 aylık dönemde yüzde 10 çıkarsa yüzde 10’luk zammın tamamını almış olacaktır. Ama memur emeklilerinde ise toplu sözleşme şartları gereği yüzde 7’nin üzerinde enflasyon ne çıkarsa onun farkını almış olacaklar. Aslında değişen bir şey yok. İşçi ile memur da aynı zammı almış oluyor” ifadeleri yer aldı. Öte yandan bu açıklamanın ardından memur ve emeklinin gözleri bir kez daha temmuz ayına çevrildi.

İlgili Makaleler