Gündem

Isınma Desteğinde Yeni Dönem Başlıyor! Sadece Yüksek Doğalgaz Faturasına Sahip Olan Vatandaşlar Yararlanabiliyor. O Tutarı Aşan Faturalarını PTT’ye Getirenler…

Bir süredir enerji piyasasının sürekli olarak zamlanması doğalgaz faturalarını da bir hayli etkiledi. Yılbaşı itibariyle adeta fahiş oranlarında zam alan doğalgaz faturaları, tüm baskılara rağmen geçtiğimiz hafta itibariyle yeniden zamlandı. Yüksek faturadan korkan vatandaşlar ısınmadan kışı geçirecekken; faturası yüksek olanların vatandaşların imdadını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetişti.

Sosyal destek ödemeleri ile vatandaşların yaşamını maddi anlamda kolaylaştırmayı hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her geçen gün artan enflasyona ve zam üzerine zam alan faturalara karşı harekete geçti. Bir süredir gerçekleştirdiği doğalgaz faturası desteğine 2022 yılında da devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; ısınma desteğinin kapsamını genişletirken, pek çok destek türünde de artışa gitti.

Isınma Desteği Kapsamında Hem Doğalgaz Hem De Elektrik Faturası Yardımı Veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan verilen destek türlerinden biri olan ısınma desteğinin kapsamı ve tutarları 2022 yılı itibariyle artırıldı. Hane başına yıllık 450 TL ile 1150 TL arasında destek sağlamaya başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerinin ilk taksitini de yatırdı. Bu kapsamda yüksek doğalgaz faturasına sahip olan tüm vatandaşların başvuru yapacağı bile doğalgaz desteğine ilişkin açıklama ise, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. İki dönem şeklinde ödemelerin gerçekleştireceğini duyuran Bakan Derya Yanık, başvurular için e-Devlet Kapısı’nı işaret etti. Öte yandan hem ısınma hem de sağlık anlamında elektrikli cihaz kullanmak zorunda olan kişilere verilen elektrik faturası desteği de 2022 yılında devam eden sosyal desteklerden biri oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek için e-Devlet üzerinden yapılan başvurunun onaylanmasının ardından vatandaşların elektrik faturalarını PTT’ye götürerek, başvurularını tamamlaması gerektiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile öğrenildi. Ayrıca, elektrik desteği kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; 1-2 kişi olan hanelere 103 TL, 3 kişi olan hanelere 137,33 TL, 4 kişi olan hanelere 171,67 TL, 5 kişi olan hanelere ise 206 TL aylık destek ödemesi sağlamaya başladı.

Sadece Faturalar Değil Kiralar Da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından Ödeniyor

Kira yardımı kapsamında hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve SGK tarafından, dul ve yetim maaşı da dahil olmak üzere, hiçbir emekli maaşı almayan kişilerin başvuru yapabileceği kira yardımının başvuruları sadece ve sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın il ve ilçe şubelerinden yüz yüze alınıyor. Öte yandan evde bakım maaşı vermeye de devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında da bu maaşa olan başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden kabul ediyor.

İlgili Makaleler