Gündem

Nisan Ayı Faiz Oranları Açıklandı; 32 Günlük Mevduata Parasını Atanın Kafası Rahat Etti! En Yüksek Faiz Veren Banka Hangisi? O Banka….

Bir süredir Türkiye’deki yatırımcının kafası dalgalı altın ve para piyasaları nedeniyle karışmış görünüyor. Şimdiye dek altını garanti yatırım olarak gören vatandaşlar, altında başlayan sert düşüş nedeniyle yeni yatırım yolları aramaya başlıyor. Geçmişten bugüne popülerliğini korumaya devam eden mevduat hesapları ise, yeni gelen Kur Korumalı Mevduat Hesabı sisteminin ardından yeniden rağbet görür hale geliyor.

Sabit faiz oranı ile para kazandırması nedeniyle vatandaşların her dönem yatırım gözdelerinden biri olan mevduat hesapları özellikle 32 günlük vade sürecinde oldukça karlı kazançlar getiriyor. Her ay 32 günlük mevduat faizlerine verdikleri oranı değiştiren bankalar, nisan ayı için de mevduat hesapları faiz oranlarını güncellemiş ve kamuoyu ile paylaşmış bulunuyor.

En Yüksek Getiri Alternatif Bank’tan Geliyor

Son zamanlarda her ay en yüksek faiz oranını vermesiyle 32 günlük vade sonunda en çok kazandıran bankalar zirvesinde yer almaya başlayan Alternatif Bank, nisan ayının da en çok kazandıran bankalarından biri oldu. Müşterilerinin VOV hesabına vadeli para yatırması halinde 32 günlük vade sonunda yüzde 20,50 oranında bir kazanç sağlayan Alternatif Bank, 10 bin TL tutarındaki bir yatırım için müşterilerine net 171 TL aylık kazanç vaat etti. Alternatif Bank’ın ardından ikinci sırayı kapan ve şubesiz bir bankacılık hizmeti olan ON Hesap ise, nisan ayında yüzde 20,25 faiz oranıyla Türkiye’nin en çok kazandıran bankaları arasındaki yerini aldı. 10 bin TL’lik bir yatırım için 169 TL net gelir sunan ON Hesap, daha yüksek meblağlar için daha çok kazanma sözü verdi.

Bankalar 2022 Nisan Ayı Mevduat Faiz Oranlarını Belirlemiş Bulunuyor

Bankların Alternatif Bank ve ON Hesap’tan sonra en çok kazandıranları da belli oldu. 10 bin TL’lik bir yatırım için Fibabanka, “Kiraz Hesap” isimli mevduatında alık 167 TL net kazanç vaat ederken; ING Bank “e- Turuncu Hesap” isimli mevduatında 32 günlük vade sonunda 158 TL net kazanç vereceğini açıkladı. Denizbank “e- Mevduat” isimli hesabının net kazancını 154 TL olarak belirlerken, Odeabank “Oksijen Hesap isimli hesabının net kazancını 152 TL; Akbank “Vadeli Mevduat” isimli hesabının net kazancını 152 TL; CepteTEB “Marifetli Hesap” isimli hesabının net kazancını 146 TL; Enpara “Vadeli Mevduat” isimli hesabının net kazancını ise 117 TL olarak duyurdu.

İlgili Makaleler