Gündem

Çiftçi Dostu Ziraat Bankası Açıkladı; 8 Yaşına Kadar Traktör Alacak Olan Her Çiftçi Yararlanabiliyor! Anında Verilecek; Şartsız, Kefilsiz! Başvuru İçin…

Son dönemlerde önce kuraklık ile ardından da enflasyonun getirdiği zamlar ile baş etmekte zorlanan çiftçiler, alacakları traktörler için kredi çekmek zorunda kalıyor. Artan araç piyasasıyla birlikte oldukça zamlanmış olan traktörler, çiftçilerin en ağır giderlerinden biri oluşturmaya başlıyor. Her zaman çiftçinin yanında olan politikaları ile öne çıkan Ziraat Bankası ise, bu kez traktör desteği için düğmeye basıyor.

Kuruluşun bu yana meslek gruplarına özel olarak verdiği krediler ile toplumun her kesimini desteklemeyi hedefleyen kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, her yıl çeşitli krediler ile desteklediği çiftçileri, 2022 yılında da desteklemeye devam ediyor. Bu sene sadece çiftçilere özel olarak traktör kredisi oluşturmuş olan Ziraat Bankası, çiftçilerin aylık cüzi taksitler ile kendi traktörünü almasını mümkün hale getirmiş bulunuyor.

Ziraat Bankası’nın Çiftçilere Desteği Sürüyor

Ziraat Bankası tarafından verilen zirai kredilendirme belgesi olan her çiftçiye anında taşıt kredisi veren Ziraat Bankası, bu taşıt kredisinin kullanılabilir noktasında traktör aracına da izin veriyor. İkinci el traktörlerde 8 yaş ya da 8 yaşın altında olma şartı koymuş olan Ziraat Bankası, sıfır traktör almayı da mümkün hale getirmiş bulunuyor. Mutlaka tarım ve hayvancılık ile uğraşan kişilere traktör desteği sağlayan Ziraat Bankası, kişinin iş kolunu zorunlu şartlar arasına koyuyor. Bunun yanı sıra küçükbaş, büyükbaş, kanatlı üretim ya da bitkisel üretim koşullarından en az birinin bankaya beyan edilmesini talep eden Ziraat Bankası, bu alanda faaliyet gösteren herkesi uygun faiz ve uzun vadedeki traktör kredisiyle destekliyor.

Traktör Kredisi İçin Bazı Belgeleri Ziraat Bankası’na Teslim Etmek Gerekiyor

Traktör kredisi başvurusu için Ziraat Bankası; T.C. kimlik belgesi, çiftçi belgesi ve Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi, işletmenin tapu kaydı ya da kira kontrat son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu gibi belgeleri kredi çekerken talep ediyor. Traktör kredisini sadece şubelerinden veren Ziraat Bankası, gerekli gördüğü durumlarda ise teminat belgesi de istiyor. Öte yandan uygun faizli ve uzun vadeli traktör kredisinden yararlanmak en yakın ziraat Bankası şubesine başvurmak yeterli oluyor.

İlgili Makaleler