Gündem

Yükselmeden Yetişin, Kuyumcular Konuştu; Altın Fiyatları O Fiyata Kadar Yükselecek! Gram Altın Bugün Kaç TL? Sadece Bir Ayda…

Hem yatırımcıların hem de düğün yapacakların gözbebeği olan altın fiyatlarındaki oynamalar FED ve Merkez Bankası’nın arka arkaya aldığı faiz kararlarının ardından devam ediyor. FED’in şahin tutumu ile birlikte 18 ayın zirvesini 2 bin 70 dolar ile gören altın Rusya ve Ukrayna savaşında müzakerelerin başlamasıyla birlikte düşüş yaşamaya başlıyor.

Altının ons fiyatı şimdilerde bin 1930 dolar seviyelerinde seyrederken; gram altında da gerileme yaşanmış ve 912 TL’ye kadar düşmüş bulunuyor. Özellikle düğün yapacak olan vatandaşlar için önümüzdeki günlerde altının fiyat akıbetiyle ilgili önemli tahminlerde bulunan Kırşehirli Kuyumcu Ahmet Durukan ise o tarihe dikkat çekiyor.

Kuyumcular, Altın Fiyatlarında Artış Bekliyor

Bir süredir artış ve azalış ile yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam eden altın fiyatlarından yatırımcılarından ziyade altın almak zorunda olan vatandaşlar etkilenmeye başladı. Özellikle altın ile borç alan ve yaz sezonun yaklaşmasıyla birlikte düğünde altın takması zorunlu olan vatandaşlar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak etmeye başladı. Hem piyasaları değerlendiren hem de kuyumcuların taleplerini dile getiren Kırşehirli Kuyumcu Ahmet Durukan ise, “Dünyada altına talep var ve talebin daha da artacağını öngörüyoruz. Altın üzerine söylediğimiz birçok şey net olarak gerçekleşti. Dünya genelinde de fiyatların artış göstereceğini net olarak görmekteyiz” ifadelerini kullandı. Altının ons fiyatı ile ilgili önemli tahminlerde de bulunan Durukan, “Hindistan’da düğün sezonunun altın fiyatlarına, bu durum da ons fiyatlarına yansıyacak. Ham petrol fiyatlarının artış göstermesi her kalemde de artışa neden olacak. İnsanlar birikimlerini altına yatıracak. Global zenginler altın onsuna dönüyor. Altının onsu bin 930 dolar, önümüzdeki dönemlerde ise altın onsunun yükseleceğini öngörüyoruz” dedi.

Kuyumcular Altında Taksit Sayısının Artırılmasını Talep Ediyor

Türkiye’deki pek çok yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altın fiyatları dalgalı seyrini korumaya devam ederken, özellikle düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düğün yapacak vatandaşları daha da korkutuyor. Taksitli altın satışı devam ederken, düğün yapacak olan vatandaşa, verilen taksit sayısı ne yazık ki yeterli gelmiyor. Konuyla ilgili acil bir yasal düzenleme gerçekleştirmesine dikkat çeken kuyumcular adına konuşan Kırşehirli Kuyumcu Ahmet Durukan ise, vatandaşın rahat altın alımı için ek taksit talep ediyor. Durukan’ın konuyla ilgili açıklamalarında ise; “Düğün sezonu açılıyor, insanlar nasıl bilezik ve altın alacaklar? Devletimizden mağduriyetler olmaması içi altına ek taksit talep ediyoruz. Düğünleri halkın yapabilmesi için taksit sayısının arttırılmasını da önemli görmekteyiz. Asgari ücretli iki alyans alsa ortalama 4 bin lira tutarında” ifadeleri yer alıyor.

İlgili Makaleler