Gündem

Selçuk Geçer’den Sonra Atilla Yeşilada’nın Da Dolar Tahmini Dudakları Uçuklattı! Dolar Ne Kadar Yükselecek? O Tarihe Dikkat!

Bir süredir hem yatırımcının kafasını karıştıran hem de dar ve orta kesimli vatandaşın sofrasına kadar etkileyen döviz kurunda hareketlilik bu hafta da sürüyor. Geçtiğimiz aylarda 18’e kadar yükselen Dolar ise, şimdilerde 14 seviyelerinde seyrediyor. Dolar’ın sürekli olarak inişli çıkışlı bir seyri benimsemiş olması, Merkez Bankası’nın sabit faiz politikası ve FED’in faiz artırımı kararının ardından daha da belirgin hale gelmiş bulunuyor. Tüm bunları değerlendiren Atilla Yeşilada, yıl sonu Dolar tahmini ile ekonominin gidişatını gözler önüne seriyor.

Tutarlı tahminleri nedeniyle yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Atilla Yeşilada, bu kez dalgalı dolar seyri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaları içerisinde son zamanlarda güdülen faiz politikalarını değerlendiren Atilla Yeşilada hem yatırımcıları hem de ekonomide önünü görmek isteyen vatandaşları ilgilendiren çok önemli bilgiler verdi. Çektiği videoda Dolar kuru ile ilgili konuşan Atilla Yeşilada, yıl sonu Dolar beklentiyse, Selçuk Geçer’i destekleyen başka bir isim oldu.

Atilla Yeşilada Dolar Konusunda Herkesi Uyardı

Son çektiği video ile dolar yatırımcıların önünü görmesini sağlayan Atilla Yeşilada, Dolar’ın dalgalı seyrine dair ilk kez konuştu. Açıklamalarıyla Dolar’da 18 TL’yi ardında bırakan isimlerden biri olan Atilla Yeşilada, yeni bir seviye verdi. Atila Yeşilada’nın açıklamalarında; “International of finance (IFC) yıl sonu adil dolar kuru fiyatını 16,50 TL olarak belirledi. TCMB’nin kendi topladığı beklentilere baktığımızda yıl sonu dolar hedefi 16.65 TL. Yabancı kurumlara arasında 18 TL ile 20TL arasında değişik beklentiler var. Birkaç gün önce Forex’in enflasyon ve dolar kotasyonları anketi yayınlandı. Orada da yıl sonu dolar tahminin 18 – 19 TL arasına yükseltildiğini gördük. Yani bu yılı 18 TL ve altında bir dolar kuru fiyatıyla kapatırsak şanslıyız. Hükümet de şanslı” ifadeleri yer aldı.

Atilla Yeşilada’dan Yıl Sonu Dolar Tahmini Geldi

Yıl sonu Dolar tahmini ile Selçuk Geçer’in tahminlerini destekleyen isimlerden biri olan Atilla Yeşilada, kötü senaryolarda Dolar’ın 20 TL bandına kadar yükselebileceğini açıkladı. Atilla Yeşilada’nın o açıklamaları; “Ama kötü senaryolarda 20 Lira’ya gidebilir. Peki dolar 20 TL’ye giderse ne olur. Şapkadan sermaye kontrolleri mi çıkar bunu düşünmenizi rica ediyorum” ifadelerinden oluştu.

İlgili Makaleler