Gündem

Evren Devrim Zelyut Ve Remzi Özdemir Konuştu; Yatırımcıların Ağzı Açık Kaldı! Dolar, Altın, Euro Yükselecek Mi? İşte O Açıklamalar…

Günden güne dalgalı bir seyri daha da alışkanlık haline getirmiş olan Dolar ve altın sadece yatırımcıları etkilemiyor. Tam aksine döviz farkından dolayı sürekli olarak zamlanan ürünler, dar ve orta kesimli vatandaşın cebini de sofasını da yatırımcıdan daha çok etkiliyor. Bu bağlamda vatandaşların önünü görebilmesi için sık sık analistlerde ve tahminlerde bulunan ekonomistlerden bu kez konuşan Evren Devrim Zelyut ve Remzi Özdemir oluyor.

YouTube üzerinde program yapan ekonomistlerden olan Evren Devrim Zelyut, bu hafta Remzi Özdemir ile bir araya geldi. Merkez Bankası’nın faiz politikasını ve Para Politikası Kurulu’nun Nisan ayı için alacağı faiz karanını değerlendiren ekonomist Evren Devrim Zelyut ve Remzi Özdemir, ekonomideki gidişata birlikte ışık tuttu.

Evren Devrim Zelyut Uyardı; ‘Dolar 24 TL’yi Görebilir’

Çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Evren Devrim Zelyut; “Yüzde 60 enflasyon mayısta bizim karşımıza çıkacak. 15 lira spot dolar kurunu aldığım zaman yüzde 60 enflasyon kadar kayıp oluştuğu zaman lirada 9 lira kayıp var. Önümüzdeki yıl martın sonunda 15+9: 24 lira dolar TL hedefi potaya girdi. Merkez Bankası bu kurun 24 liraya gitmesini engelleyecek ve son kartını oynayacak” ifadeleriyle tahmin ve öngörülerini ortaya koydu. Ardından konuşan Remzi Özdemir ise, Merkez Bankası’nın yeni politikasını değerlendirdi.

Remzi Özdemir; ‘Tek Çare Faiz Artışı’

Merkez Bankası’nın yapacağı hamleleri değerlendiren Remzi Özdemir, Evren Devrim Zeyrut’a cevaben; “Senin bu hesabını aynısın hem saraydaki hem ekonomi kurmayları hem de Merkez Bankası yaptı. Bunu net olarak söyleyebiliriz. Bu konuda toplantılar yapıldığını, hazırlıklar yapıldığını biliyoruz. Nedir bu çalışmalar? Döviz kuruna karşı faiz silahı. Şu anda saraydaki kurmaylar harıl harıl çalışmalar yapılıyor. Neyin çalışması yapılıyor?” ifadelerini kullandı. Ardından faiz artışına vurgu yapan açıklamalarda bulunan Özdemir; “Cumhurbaşkanı’nı ikna etmeye çalışıyorlar. Çünkü faiz artışından başka hiçbir çarenin kalmadığını Merkez Bankası çalışanları da sarayın ekonomi kurmayları da bunu artık kabul etmeye başladı. Çünkü dolar satışıyla bir şey olmayacağını gördüler. Türkiye’ye para girişi yok. Artık yapılacak hiçbir şey kalmadı, kasada da para kalmadı. Bugün de 15 sınırına gelen dolar için son atışlar yapılıyor, ölüm kalım mücadelesi veriliyor. Çünkü artık Hazine’nin üstüne o kadar yük biniyor ki, Hazine de bunun tedirginliğini hissediyor. Benim aldığım duyumlar Merkez Bankası’nın bu ay olmasa da bir sonraki ayda Nisan ayında kesin bir 10 puanlık, yani 1000 baz faiz artışı planlanıyor. Çünkü bunu net bir şekilde gördüler. Bugüne kadar uygulanan silahlar başarısız oldu çünkü” dedi.

İlgili Makaleler