Gündem

Bankacılık Sektöründe Devrim; Cep Telefonu Olan Herkesin Hesabına Anında 55 Bin TL Geçiyor! Başvurmak Yetiyor; Hem De Tek Tıkla!

Günden güne gelişen ve değişen bankacılık sektöründe geçmişte şubeden verilen tüm hizmetler, artık mobil ya da internet bankacılık sistemlerine taşınmış bulunuyor. Öyle ki, banka müşterisi olmaktan kredi başvurularına; kredi kartı çıkarmaktan para transferlerine kadar her şey sadece cep telefonları aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Hem zamandan hem de nakitten tasarruf ettiren yeni sistem, gereksiz evrak prosedürünü de askıya alıyor.

Şimdilerde tüm bankacılık hizmetini internet ortamına taşımış olan bankalar, özellikle vatandaşın acil nakit ihtiyacına 7 gün 24 saat yanıt verir hale gelmiş bulunuyor. Bu bağlamda kredi başvurularını da mobil dünyasına entegre etmiş olan Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank teknoloji çağını resmen başlatıyor. Sadece bir tık ya da bir SMS ile ihtiyaç kredi vermeye başlamış olan Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank uygun faiz oranları ve uzun vade seçenekleriyle müşterilerinin karşısına çıkıyor.

Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank Mobil Başvurular İle Kredi Veriyor

Gelişen bankacılık sektöründe öncü konumda olan Denizbank ve Yapı Kredi Bankası gibi özel bankaların yanı sıra bir kamu bankası olan Vakıfbank da tek bir SMS ya da mobil bankacılık ile internet bankacılığı sistemleri üzerinden kredi veren bankalar arasında yer alıyor. Mobil bankacılık ve internet bankacılığından tek bir tık ile müşterilerinin hesabında anında nakit aktarımı yapan Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank SMS ile kredi verme yönteminde ise birbirinden farklı numaraları kullanıyor. Bu bağlamda Denizbank’tan SMS ile kredi kullanabilmek için “KREDİM” yazıp, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihin, GG.AA.YYYY formatında olacak şekilde 3280’e kısa mesaj göndermek yeterli oluyorken; Yapı Kredi Bankası’na SMS ile kredi başvurusu gerçekleştirebilmek için “Bireysel (boşluk) TCKN (boşluk) Aylık Gelir (boşluk) Doğum Tarihi (GGAAYYYY)” yazarak 4411’e; Vakıfbank’a ise KREDI, T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi (GGAAYYYY), Aylık Gelir yazıp 5724’e SMS göndermek gerekiyor.

Denizbank, Yapı Kredi Bankası ve Vakıfbank Mobil Kredilerinin Şartlarını Belirlemiş Bulunuyor

Her bankanın ortak yönü SMS ile kredi vermesi olsa da üç bankanın da faiz oranları ve kredi üst limiti değişiklik gösterebiliyor. Denizbank, SMS ile kullanılan kredilerinde üst limiti 55 bin TL olarak belirlemişken; bu kredi türünde yüzde 2,47 oranından başlayan faizleri ve kredi tutarına göre değişmekle birlikte 36 aya varan vade seçeneğini sunuyor. Bu koşullarda kullanılacak 10 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri Denizbank’ta 455,58 TL’ye kadar düşüyor. SMS ile kredi kullanımlarında kişiye özel limitler sunan Yapı Kredi Bankası ise, ortalama yüzde 3,14 faiz oranı ve 36 ay vade seçeneğiyle vatandaşların karşısına çıkıyor. Bu koşullarda kullanılacak 15.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri Yapı Kredi Bankası’nda ise 768,01 TL’ye kadar düşebiliyor. Öte yandan en uygun faiz oranı ile dikkatleri üzerine çeken Vakıfbank, SMS kredilerinde yüzde 1,55’ten başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleriyle üst limiti 125 bin TL’ye kadar olan ihtiyaç kredilerini sağlıyor. Bu koşullarda kullanılacak 40.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri Vakıfbank’ta 1.534,25 TL’ye kadar inebiliyor.

 

İlgili Makaleler