Gündem

Taşıt Kredisinde Vadeler Uzatıldı; Hemen Araç Almak Mümkün Hale Geldi! Hem Sıfır Hem De 2. El Araç Alacaklara Veriliyor! Üstelik…

Günümüzün en popüler kredi paketlerinden biri olan taşıt kredileri hem kamu bankaları hem de özel bankalar tarafından sağlanan hizmetler arasında yer alıyor. Bu kapsamda bazı bankalar sadece sıfır araç alımını destekleyen kredi paketleri sağlarken; bazı bankalar ikinci el araç alımlarında da nakit desteği sunuyor. Öte yandan bankaların nisan ayı taşıt kredisi politikaları belli olmuş bulunuyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nun belirlediği vade seçenekleri ile kredi vermek zorunda olan kamu ve özel bankalar, taşıt kredisinde de BDDK tarafından belirlenen vade seçeneklerine uymakla yükümlü tutuluyor. Bu kapsamda bu bankalar en uygun faiz oranıyla taşıt kredisi veren ve BDDK’nın sağladığı en uzun taksitleri sunan bankalar olarak öne çıkıyor.

Ziraat Bankası ve Garanti BBVA Taşıt Kredileri Avantajlı Faiz Oranları İçeriyor

Kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, Nisan ayında da en düşük faizlerden birini sunan bankalar arasındaki yerini koruyor. Taşıt kredilerinde de son derece uygun faiz oranları sağlayan Ziraat Bankası, taşıt kredilerini sadece yüzde 1,59 faiz oranında başlatıyor. BDDK’nın şartı gereği 48 aya varan vade seçenekleri sunan Ziraat Bankası’ndan en uzun vade ile çekilecek olan 100 bin TL’lik taşıt kredisinin aylık geri ödemeleri ise sadece 3.199,45 TL oluyor. Avantajlı özel bankalardan biri olmaya Nisan ayında da devam eden Garanti BBVA ise, yüzde 1,92 oranından başlayan faizi ile en uygun taşıt kredisi veren bankalar arasındaki yerini alıyor. Bunun yanı sıra 48 ay vade seçeneği de sunan Garanti BBVA üstelik taşıt kredilerine başvuru için şubeye gelme zorunluluğu da aramıyor. Bu şartlar altında Garanti BBVA’dan 100.000 TL tutarındaki 48 ay vadeli taşıt kredisinin aylık taksitleri 3.465,10 TL olarak hesaplanıyor.

Fibabanka ve Türkiye İş Bankası Da Uygun Faizli Taşıt Kredisi Yarışına Dahil Oluyor

Hem sıfır hem de ikinci el araç kredisi vermesi ile öne çıkan Fibabanka, taşıt kredileri için 48 ay değil, 36 ay vade seçeneği sunan bankalar arasında yer alıyor. Taşıt kredisi için faiz oranını 2,48 olarak belirlemiş olan Fibabanka, 100.000 TL tutarındaki taşıt kredisi için minimum 4.563,99 TL aylık ödeme alıyor. Öte yandan taşıt kredilerinde en avantajlı faizlerden birini sunan Türkiye İş Bankası, faiz oranlarını yüze 1,89’dan başlatırken; vade süresini ise 48 aya kadar uzatıyor. Türkiye İş Bankası’ndan en düşük faiz ve en uzun taksitlendirme seçeneğiyle alınacak olan 100.000 TL değerindeki taşıt kredisi için aylık ödemeler ise sadece 3.440,50 TL oluyor.

İlgili Makaleler