Kamu Haberleri

Böyle Destek Bir Kez Gelir; Pandemi, Enflasyon, Hayat Pahalılığı Hepsinden Etkilenenler Yararlanabilecek! Başvurular için Sadece Kimlik Yetiyor! Son Gün…

Her geçen gün biraz daha zorlaşan yaşam şartları pek çok vatandaşın sosyal destek ödemelerine başvuru yapmasına neden oluyor. Özellikle pandemi döneminden bu yana destek ödemelerini iki katına çıkarmış ve destek türlerini artırmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, artan enflasyon nedeniyle 2022 yılında da bu ödeneklerin hem tutarlarında hem de sayılarında artışa gitmiş bulunuyor. Yeni destek ödemeleri de vermeye başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvurular için vatandaşları tek bir adrese yönlendiriyor.

Türkiye’de tüm dezavantajlı grupları topluma kazandırmak için harekete geçmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere her kesime yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Yardım ödemelerine düzenli bir şekilde bu sene de devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, barınmadan gıdaya; ısınmadan nakdi yardımlara kadar pek çok yardım türü veriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımlarından yararlanmak isteyen kişilerin başvuruları için ise sadece T.C. kimlik kartları yeterli oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Nakdi Olmayan Yardımları Da Bulunuyor

Yardımlarını sadece nakdi olarak gerçekleştirmeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda iş arayan kişilere destek olabileceği bir yardım ağı da gelişirmiş bulunuyor. 3294 sayılı Kanun kapsamında düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde bulunan ve iş arayan kişilere iş yönlendirme sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18-55 yaş arasında olan ve şartları sağlayan herkese 1 yıl içerisinde üç ödemeyi geçmemek kaydıyla her ödemede aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10’una kadar yardım gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra gıda yardımı da gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ve Kurban ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerinin genellikle bir yıllık gıdalarını karşılıyor. Barınma yardımlarını da gerçekleştirmeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sağlıksız evlerde oturan vatandaşlardan da ev bakım ve onarımından yeni ev yapımına kadar pek çok konuda desteğini esirgemiyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu yardımları için kimlik kartı ile bakanlığa alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmek ve başvuru yapmak yeterli oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Her Kesime Yardım Ediyor

Toplumun dezavantajlı kısımlarına olan nakdi yardımlarını da sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılık ya da engellilik aylığı gibi aylık ödemelerini de sürdürüyor. Özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç olan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşlara aylık ödemeler gerçekleştiriyor. Eşini kaybetmiş olan kadınları da nakdi ödemeler ile desteklenen gruba alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşini kaybetmiş kadınlara aylık 500 TL ödeme yapıyor.

İlgili Makaleler