Gündem

Ekonomide Bir Kötü Tablo Daha Çizildi! Selçuk Geçer Açıkladı: Dolar Yükselecek Mi? Yıl Sonunda Dolar Ve Euro…

Önce Amerikan Merkez Bankası, yani FED’in dört senenin ardından faiz artırımı kararı; ardından ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yani TCMB’nin sabit faiz politikası nedeniyle adeta kıskaca alınan ve sürekli olarak baskılanan Dolar ve Euro için Selçuk Geçer’den yeni bir uyarı daha geldi. Bir süredir yapılan çift taraflı baskı nedeniyle inişli çıkışlı seyreden Dolar ve Euro için haftalık analizlerde de bulunan Selçuk Geçer, ekonominin yıl sonu tablosunu da çizdi.

Geçtiğimiz aylarda Dolar’ın geleceği bantları bilmesiyle sosyal medyanın ve ekonomi dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, en son yıl sonu Dolar beklentisi tahmininde 18 TL’yi destek bandı olarak görmüş, 20 TL’yi de öngörüsü olarak açıklamıştı. Art arda gelen faiz kararlarının ardından yeniden değerlendirmelerde bulunan Selçuk Geçer, Dolar tahminini oldukça üst seviyelere çıkardı.

Selçuk Geçer’den Haftalık Dolar ve Euro Analizleri Geldi!

Bir süredir gerçekleştirdiği analizler ve tahminler ile vatandaşlar tarafından realist olarak değerlendiren ekonomistler arasındaki yerini alan Selçuk Geçer, gelinen noktada Dolar kurunun 14 TL sıkıştırılmaya çalışıldığını vurgulayan açıklamalarda bulundu. Bu sıkıştırmaların kötü sonuçlar doğurabileceğini de vurgulayan Selçuk Geçer, önümüzdeki günlerde için Dolar’ın seviyesini 16 TL olarak tahmin etti. Dolar karşısında Euro’nun da kayıp yaşayacağını öngören Selçuk Geçer, açıklamalarında ise; “Euro’da daha az değer kaybedecek. Euro’nun dolar karşısında değer hızla değer kaybetmesinin başlıca nedeni ABD’ni yaptırımları. Euro ile dolar arasındaki fark kapanabilir” ifadelerine yer verdi.

Selçuk Geçer, Dolar Tahmini Bir Kez Daha Yükseltti!

Daha önce sene sonu Dolar kuru beklentisini 20 TL bandında açıklayan Ekonomist Selçuk Geçer, Dolar kurunun henüz bir kırılma yaşamadığına dikkat çekti. Yapılan baskıların anormal kırılmalar ortaya çıkarabileceğini savunan Selçuk Geçer, Dolar’daki yeni yıl sonu beklentisini de açıkladı. Pek çok ekonomistin de hesaplamaları ile destek verdiği Selçuk Geçer’in yeni dolar tahmini ekonomide olumsuz bir tablo çizerken; kur farkından dolayı gelecek olan ithal ürünlerin zamlarının da adeta habercisi oldu. Selçuk Geçer, herkesi endişelendirecek bir rakam verdiği o açıklamalarında ise, “Dolar daha kırılma yaşamadı. Bir baktığımızda eyvah dolar 30 TL’yi buldu diyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

İlgili Makaleler