Gündem

Altın Piyasaları Hızlandı; Analistçiler Harekete Geçti! Gram Altının Önümüzdeki Günlerde Akıbeti Ortaya Çıktı; Altın Alan Herkes…

Bir süredir devam eden altın piyasalarındaki belirsizlik, başta yatırımcılar olmak üzere pek çok vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Gram altın ve ons altın fiyatlarında belirsizlik havası sürerken altın fiyatlarının önümüzdeki günlerdeki durumunu tahmin eden Wall Street analistçilerinden tahminler de bu kafa karışıklığının hemen arkasından geldi.

Dünyanın her yerinde yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın yatırımları, son zamanlarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle sadece vatandaşların değil, analitsçilerin de dikkatini çekti. Gram altın haftaya 921 TL seviyesinde başlarken; ons altının 1946 TL seviyesinde seyretmesinden yola çıkan analistler, önümüzdeki günler için altında rakam verdi.

Saxo Bank, Altında Daha Yüksek Bir Hareket Öngörüsünde Bulundu

Özellikle merkez bankalarının arka arkaya aldığı politikaları nedeniyle bir süredir sıkışmış bir piyasada seyreden altın fiyatlarının inişli çıkışlı bir grafiği analistleri harekete geçirdi. Yatırımcıların kafasını aydınlatacak analistlerde bulunan ilk kurum Saxo Bank oldu. Piyasanın ünlü kurumlarından biri olan Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, altın fiyatları ile yeni öngörülerini açıkladı. Hansen gerçekleştirdiği açıklamalarda; “Altının daha yüksek hareket edebileceğine inanıyorum. Altın hala 1890 ile 1950 dolar arasında tutuluyor, ancak daha sonra test edilecek yukarı yönü giderek daha fazla tercih ediyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan ikinci altın açıklaması Equiti Capital’in piyasa analisti David Madden’dan geldi.

Equiti Capital, Altın Fiyatlarında Rekor Bir Artış Beklediğini Açıkladı

Gerçekleştirdiği son analistler ile birlikte altın piyasalarının gelecekteki görüntüsünü daha da somutlaştıran Equiti Capital analistleri, rekor bir beklenti açıklaması yaptı. Equiti Capital’de piyasa analisti olarak görev yapan David Madden tarafından gerçekleştirilen açıklamada fiyatların bu hafta ons başına 1960 dolar seviyesine kadar yükseleceği öngörüsü yer alırken; bu artışın rekor bir artış olacağı beklentisi kaydedildi. Başlayan Rusya ve Ukrayna savaşının ardından Rusya’nın Avrupa’nın petrol ve gaz arzını tehdit etmesi durumunda önemli jeopolitik belirsizliğin piyasaları yakından etkileyeceğine dikkat çeken Equiti Capital analisti David Madden, bu hamlenin hisse senetlerini aşağı ve enerji fiyatlarını yukarı çekeceğini öngördüklerini duyurdu. Bu düşüşün yatırımcıların yatırım yönüne etki edeceğine de burgu yapan Madden; “Çabucak sağlam bir şey tutmak isteyecek ve bu da altın fiyatlarını rekor seviyelere geri çekecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler