Kamu Haberleri

PTT KPSS’siz Postacı Alım İlanı Başvuru Koşulları Neler?

2019 yılı PTT personel alım ilanında en çok başvuru yapılması beklenen kadrolardan bir tanesi de Postacı pozisyonu. Çok sayıda adayın sabırsızlıkla beklediği kadro için PTT’nin önemli bir sayıda alım yapması bekleniyor. 

Türkiye’nin çeşitli illeri için yapılacak olan Postacı alım ilanına kimler başvuru yapabilecek?

Kamu İlanları olarak 2018 yılında gerçekleştirilen alımlar ile daha öncesinde yayımlanan ilanlarda yer alan başvuru şartlarını haberimizde derledik. 

2019 YILI POSTACI ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Geçtiğimiz dönemlerde yayımlanan PTT personel alım ilanlarına göre, alımlar yine KPSS şartsız yapılacak. Bu kadro için kendi yazılı sınavı uygulayan kurum adayların yazılı sınavdan ve sözlü sınavdan başarılı olmalarını istiyor. 

Postacı olmak isteyen adaylar için adayların en az önlisans mezunu olmaları gerekiyor. Başvuru için ise bölüm şartı bulunmuyor. Yani herhangi bir önlisans bölümünden mezun adaylar için bu kadro için başvuru yapabilirler. 

Öğrenim şartının dışında ilan metninde yer alan diğer koşullar ise şu şekilde;

En az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Yazılı sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan evrak teslim süresi içerisinde istenir.)

Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmak.

Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm bayanlarda en az 160 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

Ortak Koşullar

Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir