Gündem

Evde Üretim ve İşyeri Açmak İsteyen Ev Hanımlarına 15 Bin TL’ye Varan Destekler

Kadın istihdamının artırılması kapsamında yeni bir proje hayata geçirilecek. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ile sağlanacak olan program kapsamında iş kuracak kadınlara 15 bin TL kredi verilecek. 

Bu kredi ile kadınların kendi işlerini kurması ve çalışma hayatı içerisinde yer almaları amaçlanıyor. 

Peki devletin kadınlara özel sağlayacağı bu destek şartları neler? İşte tüm detaylar;

DEVLETİN KADINLARA SAĞLADIĞI DESTEK DETAYLARI

Öncelikle yeni başlayacak olan program kaspamında ev hanımlarına Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla kredi verilecek. 15 bin TL olacak kredi ödemesi ile ilk iki yılı geri ödemesiz olacak. Yani kadınlar kredi aldıktan sonraki iki yıl ödeme yapmayacaklar. Bu iki yıllık süreç sonunda ise kadınlar 15 bin TL’yi faizsiz olarak geri ödeyeceler. Ödemeler ise 6 yıl içinde taksitle olabilecek. Bu proje ile kadın girişimciler kendi işlerini kurabilecekler. 

KOSGEB DESTEĞİ

Çalışma hayatı içerisinde yer almak isteyen kadınlara sağlanan bir diğer destek ise KOSGEB’den. KOSGEB Kadın Girişimci Desteği kapsamında işyeri açacaklara 50 bin liraya kadar hibe, 300 bin liraya kadarki yatırımlarda düşük faizli kredi imkanı sunuyor. Bunun yanında KOSGEB desteği ile girişimcilik belgesi alan kadınlara araç-gereç, makine gibi ihtiyaçlar için sıfır faizle 100 bin liraya kadar kredi desteği sağlanıyor.  Bu desteğe ek olarak ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla da tarımla uğraşan kadınlara yüzde 70 hibe desteği veriliyor. 

EVDE ÜRETİM DESTEĞİ

Ev hanımları için sağlanan bir diğer destek ise evde üretim desteği. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından sağlanan eğitimlerden sonra kadınların evde üretimleri destekleniyor. Bu destek Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında faizsiz geri ödemek koşuluyla sağlanıyor. Bu destek ile evde üretim için 5 Bin TL’ye kadar destek veriliyor. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir