Gündem

Dikkat; Elektrik Faturanızı Sakın Yanınızdan Ayırmayın! Çünkü Elektrik Faturası İle PTT’ye Gidenlere Ödem Yapılacak! Hem De…

Gıda yardımından barınmaya; ısınma yardımından kıyafet yardımına kadar pek çok alanda sosyal destek ödemeleri gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2019 yılının Mart ayından bu yana elektrik tüketim desteği de veriyor.

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından destek verdiği sayıyı artıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sene için de elektrik tüketim desteği ödemelerine başlıyor. PTT üzerinden gerçekleştiren bu ödemeler, 2022 yılı için zamlı gerçekleştirilirken; aynı zamanda her ay da ödeniyor. Öte yandan bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir bilgilendirme yayınlamış bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elektrik Desteği Ödemelerine Başlıyor

Özellikle elektrik faturası yüksek olan vatandaşların yararlanabileceği bu destek kapsamına elektrik cihazları kullanan kronik hastaları da dahil etmiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanede böyle bir hastalığı olan bir vatandaşın yaşaması halinde ek ödemeler gerçekleştiriyor. Her yıl zamlara göre ve hane sayına bağlı olarak ödemeler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılı için de ödemeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardımlarından yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden bakanlığın ilgili hizmetine başvuru yapması gerekiyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılının da elektrik tüketim destek miktarını duyurmuş bulunuyor.

Elektrik Yardımından Bu Kişiler Yararlanabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen elektrik tüketim desteği, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren zamlı olarak ödenmeye başlanmış bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (103 TL), 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (137,33 TL), 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (171,67 TL), 5 ve daha fazla kişilik hanelere ise aylık 150 kWh (206 TL) destek gerçekleştiriyor. 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım ödemeleri alan herkesin otomatik olarak yararlanabileceği bu destek kapsamında ödemelerin elektrik faturalı ve kimlikler ile PTT üzerinden gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda PTT, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödediği destek miktarını otomatik olarak faturadan düşerek, kalan tutarı tahsis ediyor.

İlgili Makaleler