Kamu Haberleri

Türk Eğitim Sen: Enflasyon Hedefi Tutturulursa Memurlar Yüzde 7.43 Oranında Zararda

Bilindiği üzere memur maaşlarına Temmuz ayında zam yapılacak. Toplu sözleşme kapsamında yapılacak olan yüzde 5 oranında ki zamma ayrıca enflasyon farkı zammı da eklenecek. Enflasyonun yüzde 4’ün üzerinde olması durumunda bu oran maaşlara yansıyacak.

Memur maaşlarına yapılacak olan bu enflasyon farkı zammı konusunda Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında merkez bankasının enflasyon hedeflerine değinen Talip Geylan bu hedeflere ulaşılması durumunda memurların nasıl etkileneceğini açıkladı. 

MEMURLARA ENFLASYON FARKI ZAMMI

Memur maaşlarına yapılacak enflasyon farkı konusunda önemli açıklamalarda bulunan Talip Geylan Memur Sen’e eleştirilerde bulundu. Memur Sen’in toplu sözleşmede başarısız bir anlaşma yaptığını dile getiren Talip Geylan bu imzanın ciddi hak kayıplarına neden olduğunu ifade etti. Bu konuda zam oranlarını eleştiren Geylan şu ifadeleri kullandı. 

“2019 yılında yüzde 9 oranında zamma imza attılar. Ama Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 16.43’tür. Hedef tutturulsa dahi Kamu çalışanları yüzde 7.43 oranında zarardadır. İşte Türkiye Kamu-Sen’i masada neden istemediklerinin cevabı budur. Bunların başarısızlıklarını ifşa etmeseydik, ellerindeki propaganda gücü ile kamuoyunu maniple edeceklerdi.”

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir