Gündem

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Yıl Sonu Petrol Fiyatlarını Açıkladı! Benzine, Mazota İndirim Gelecek Mi? İşte O Rakamlar…

Türkiye’de son ayda en çok artış gerçekleştirmiş ürün olarak zam şampiyonluğunu elinde tutan mazot, her geçen gün daha da pahalandığı için üreticiyi de tüketiciyi de etkilemeye başladı. Son zamanlarda petrol piyasasında yaşanan düşüşler nedeniyle indirime girmeye başlayan mazot fiyatlarında henüz yeterli bir gerileme yaşanmadı. Bu gerilemenin devam edeceğini öngören ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), yeni tahminin açıkladı.

Gerçekleştirdiği tahminler ile akaryakıt fiyatlarının akıbetini ortaya koymada oldukça etkili isimlerden biri olan ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Rusya ve Ukrayna savaşının ardından başlayan müzakere görüşmelerinin olumlu bir havada seyretmesi nedeniyle düşüşe geçmiş olan petrol piyasası neticesinde bu yıla ilişkin fiyatı tahminini revize etti. Petrol piyasasında yüksek seviyede belirsizlik yaşandığına dikkat çeken EIA, Brent ve Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatlarındaki düşüşün devam edeceğini öngördü.

EIA, Petrol Fiyatları Hakkında Yeni Tahminlerde Bulundu

Geçtiğimiz günlerde “Nisan 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu”nu yayınlamış olan ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatını mart ayında 105,92 dolar olarak açıklamışken; bu ay 103,37 dolar olacağını öngördü. WTI ham petrolün varil fiyatında da tahminlerini aşağı yönlü revize eden EIA, beklentisini 101,17 dolardan 97,96 dolara düşürdü. Gelecek yıl için de tahminlerini açıklayan EIA, Brent türü ham petrolün varil fiyatının 92,57 dolar, WTI türü ham petrolün varil fiyatının ise 88,57 dolar olarak öngördü. Enerji arzında bir belirsizlik olduğuna dikkat çeken EIA, bu belirsizliğin nedeni olarak ise, Ukrayna’da devam eden gerilimle birlikte OPEC+ grubunun üretim kararları ve ABD petrol ve doğal gaz sondaj faaliyetlerinin beklenenden daha yavaş ilerlemesini gösterdi.

EIA, Ham Petrol Üretiminde Yükseliş Öngördü

Yayınladığı güncel raporda 2023’e kadar genel olarak stokların günlük 500 bin varil civarında artış göstereceğini tahmin eden ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), petrol üretiminde belirsizlik nedeniyle artış yaşanacağını açıkladı. Geçen yıla göre yaklaşık 2,4 milyon varil artış olacağını öngören EIA, günlük ortalama 99 milyon 800 bin varil petrol üretiminin olacağını tahmin etti. Bunun yanı sıra 2023 yılında 101 milyon 700 bin varil petrolün olacağını tahmin eden EIA, ABD’de günlük ortalama ham petrol üretimini ise 12 milyon varil olarak öngördü.

İlgili Makaleler