Genel

Altının Piri İslam Memiş Konuştu; Piyasalarda Yer Yerinden Oynadı! Gram Altın Yükselecek Mi? İşte İslam Memiş’in Akıl Almaz Tahminleri…

Katıldığı televizyon programlarının yanı sıra gerçekleştirdiği canlı yayınlar ve kendi programından yayınladığı videolar ile de sıkı takip edilen isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın son faiz kararını değerlendirdi. Altın ve para piyasalarına yönelik de çok önemli tahminlerde bulunan İslam Memiş, herkesin ağzını bir kez daha açık bıraktı.

Gerçekleştirdiği her tahmin ile çok konuşulan isimlerden biri olan İslam Memiş, bu kez merkez bankalarının genel faiz politikalarına yönelik çok iddialı açıklamalar gerçekleştirdi. Kendi sosyal medya hesabından piyasaları değerlendiren İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası’nın (FED) mayıs ayında açıklayacağı faiz politikasını da ele aldı.

İslam Memiş; Haziran Ayı İçin Uyardı

Şimdilerde dalgalı bir şekilde seyreden altın ve para piyasaları ile ilgili yatırımcıları da vatandaşları da uyaran İslam Memiş, spekülasyonlara kapılmamaları yönünde bir uyarıda bulundu. Bu spekülasyonlar ile alım ve satım yapacak olan vatandaşları da uyarmayı ihmal etmeyen İslam Memiş; “Malın değeri artacak, paranın değeri düşecek” diyerek, vurgulu bir çıkış yaptı. Yüksek enflasyona karşı herkesi uyaran İslam Memiş, özellikle Haziran ayı için çarpıcı açıklamalarda bulundu. İslam Memiş’in o açıklamalarında; “Haziran ile Eylül ayları arasında tüm dünyanın konuşacağı kıtlık ekonomisi olacak. 2020’de uyarmıştım tekrar paylaştım. Mayıs’ta da başlayabilir ama çok konuşulmaz Haziran ayından itibaren bütün dünya hiper enflasyonu ve kıtlık ekonomisini konuşacak” ifadeleri yer aldı.

İslam Memiş, Büyük Enflasyon Kapıda Dedi

Bir süredir yüksek rakamlar eşliğinde seyreden enflasyon rakamları için vatandaşları uyaran İslam Memiş, ilerleyen aylarda özellikle gıda ürünlerinde ciddi artışların yaşanacağını öngördü. Bu öngörülerinin yanı sıra gıdaya ulaşmanın da zorlaşacağını belirten İslam Memiş; “Altın, gümüş, döviz alırsınız fark etmez. Enflasyon artmaya devam edecek” diye konuştu. Piyasalar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda da bulunan İslam Memiş, bu ay yaşanacak olan düşüşlerin son düşüşler olduğuna da vurgu yaptı. Nisan ayından sonra yaşanacak olan enflasyon konusunda endişe verici bir tablo çizen ekonomistler arasındaki yerini son açıklamaları ile alan İslam Memiş, gelecekteki enflasyon için “tufan” benzetmesini kullandı.

İlgili Makaleler