Gündem

Türkiye İş Bankası’ndan Bankacılık Sektöründe Büyük Bir Yenilik Daha; “Karekod İle Ödeme” Dönemi Başlıyor! Üstelik Her Ödeme…

Gerçekleştirdiği yenilikleri ile dijital bankacılık çağına en hızlı ayak uydurmuş bankalardan biri olan Türkiye İş Bankası, bu sene bir ilke daha imza atmış bulunuyor. Yeni bir ödeme sistemi geliştirmiş olan Türkiye İş Bankası, kasada bekleme devrine bir son veriyor.

Kart ile ödemenin ardından temassız ve NFC ödemeleriyle müşterilerine hizmet veren Türkiye İş Bankası, bu kez karekod ile ödeme sistemini devreye sokuyor. Bu sayede sadece saniyeler içerisinde ödeme gerçekleştirebilecek olan Türkiye İş Bankalılar, zamandan inanılmaz tasarruf ediyor.

Türkiye İş Bankası, Karekod İle Ödeme Dönemini Başlatıyor

Bankacılık sektöründe bir ilke daha imza atmış olan Türkiye İş Bankası müşterilerine karekod ödeme sistemini tanıtmış bulunuyor. Bu sisteme ilişkin bilgilendirmeyi Resmi Gazete’de yayımlamış olan Türkiye İş Bankası, “Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik” ile birlikte “Merkez Bankası Ödemelerde Karekod Kullanılması Sürecinde Uyulması Gereken Ulusal Standartlar” kapsamında yeni ödeme sistemini hizmete açmaya başlıyor. İşCep ve Maximum Mobil uygulamalarından kredi kartları ya da bankamatik kartları ve ön ödemeli kartların yanı sıra mevduat hesaplarının kullanılmasıyla da ödemeyi gerçekleştirebilen Türkiye İş Bankası, yeni sistemi ile ödemelerin daha kolay ve hızlı olmasını hedefliyor.

Türkiye İş Bankası’nın Karekod İle Ödeme Özelliği Ödemeleri Hızlandırıyor

Türkiye’nin öncü banka kurumlarından biri olan Türkiye İş Bankası, dijital bankacılık hizmetleri alanında da öncü olmaya devam ediyor. Yeni bir ödeme sistemi olan karekod ile ödeme sisteminin kullanımına ilişkin detayları da müşterileri ile paylaşmış olan Türkiye İş Bankası, hızlı ödeme işlemi gerçekleştirmek isteyen müşterilerini bu yöntemi kullanmaya davet ediyor. Türkiye İş Bankası’ndan gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre; ödeme sırasında Türkiye İş Bankası müşterilerinin Maximum Mobil veya İşCep içerisinde yer alan “Karekod işlemleri” menüsünü seçmesi ve bu seçimin ardından açılan kameraya POS cihazında oluşan karekodu okutması gerekiyor. Gelen ekranda kredi kartı, Bankamatik Kartı veya MaxiPara Kart seçeneklerinden birini seçmesi gereken Türkiye İş Bankası müşterilerinin seçiminin ardından ödeme işlemi tamamlanıyor. Bu sayede sadece saniyeler içerisinde ödeme işlemini gerçekleştiren Türkiye İş Bankalılar hem kolay hem de güvenli bir ödeme yöntemi ile daha tanışmış oluyor.

İlgili Makaleler