Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yeni Desteği Başladı; Elektrik Faturası Yüksek Olan Herkese Anında 206 TL İndirim! Başvurular…

Verdiği sosyal destek ödemeleri ile vatandaşlara rahat bir nefes aldırmayı planlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destek ödemelerinin sayısını her geçen gün artırıyor. Destek ödemeleri kapsamında vatandaşların fatura yükünü de alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez elektrik tüketim desteği ile ihtiyaç sahibi olan haneleri destekliyor.

Pek çok kalemde destek ödemelerini sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2019 yılından bu yana yürürlükte olan elektrik tüketim desteğini bu sene de sürdürüyor. Elektrik tüketim desteği kapsamında hanede yaşayan kişi sayısına denk gelecek olan kilowatt saat (kWh) tutarında ödeme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılının ocak ayı itibariyle bu tutarlarda artışa gitmiş bulunuyor.

Elektrik Tüketim Desteğine Başvurular Devam Ediyor

Son zamanlarda sunduğu doğalgaz desteği ile çok konuşulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda elektrik tüketim desteği de sağlıyor. Bu destek kapsamında 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli olarak sosyal yardım alan ailelere elektrik tüketim desteği veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelerin bir yükünü daha hafifletmeyi hedefliyor. Bu kapsamda verilen elektrik tüketim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların öncelikle e-Devlet Kapısı’ndan ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak valilik ve kaymakamlık binalarında hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla düzenli sosyal destek ödemelerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuruları onaylanan vatandaşlar, elektrik tüketim desteğinden diğer destekler ile birlikte otomatik olarak yararlandırılıyor.

2022 Yılı Elektrik Tüketim Desteği Tutarları Belli Olmuş Bulunuyor

İhtiyacı olan hanelere elektrik tüketim desteği vermeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu desteğin ödemelerini aylık olarak gerçekleştiriyor. Bu desteği almaya hak kazanan vatandaşların yapması gereken şey ise, elektrik faturası ödemelerini PTT üzerinden ve kimlik kartları ile yapmak oluyor. Fatura ödeme esnasında verilen desteği düşen PTT, vatandaşlardan sadece kalan tutarı alıyor. Öte yandan 2022 yılında zamlı olarak ödenmeye başlanmış olan elektrik tüketim destekleri hanede bulunan kişi sayısına göre belirleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen güncel tutarlara göre, bu sene 1-2 kişilik haneler aylık 75 kWh’ye denk gelen 103 TL ödeme alırken, 3 kişilik haneler aylık 100 kWh’ye denk gelen 137,33 TL; 4 kişilik haneler aylık 125 kWh’ye denk gelen 171,67 TL; 5 ve daha fazla kişilik haneler ise aylık 150 kWh’ye denk gelen 206 TL destek alıyor.

İlgili Makaleler