Gündem

Taşıt Kredilerinde Vade Arttı, Faiz Düştü! İlk Düğmeye Basan Banka İse Ziraat Bankası Oldu! Artık Herkes Araba Alabilecek; Üstelik…

Özellikle koronavirüsün tüm dünyayı sardığı günlerden bugünlere hızla artan birinci ve ikinci el araç fiyatları hem vatandaşın araç almasını zor hale getirmiş hem de araç satıcılarının satışlarını neredeyse durdurma noktasın getirmiş bulunuyor. Bu kapsamda taşıt kredileri, araç olacak vatandaşlar için bir nevi can suyu olmaya 2022 yılında da devam ediyor.

Koronavirüsün pandemi haline dönüşmesinin ardından başlayan tedarik sıkıntısı, ilk olarak ikinci el araç fiyatlarının iki katına çıkmasına neden olmuşken; ikinci olarak da birinci el araçların liste fiyatlarının zirveyi görmesine neden olmuş bulunuyor. Hal böyle olunca da vatandaşların taşıt kredisinden yararlanmadan araba alması neredeyse imkansız hale geliyor. Öte yandan Nisan ayının en karlı taşıt kredilerinden birini Ziraat Bankası veriyor.

Ziraat Bankası, Taşıt Kredilerinde Faiz Oranlarını Düşürüyor

Bir kamu bankası olması nedeniyle diğer bankalardan her zaman daha avantajlı kredi hizmeti sunan Ziraat Bankası, Nisan ayında taşıt kredisinin faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar çekmiş bulunuyor. Yüzde 1,59’dan başlayan faizin yanı sıra 48 aya kadar vade seçeneği de sunan Ziraat Bankası, üstelik taşıt alımlarını 300.000 TL’ye kadar finanse edebiliyor. Bu koşullarda Ziraat Bankası’ndan çekilecek olan 100.00 TL’lik bir taşıt kredisinin aylık ödemeleriyse sadece 3.199,45 TL oluyor. Hem birinci el hem de ikinci el araçları finanse eden Ziraat Bankası, ikinci el araçlar için 5 yaşını doldurmamış olma şartını arıyor.

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Vermek İçin Bu Belgeleri İstiyor

Sadece binek araçları değil; minibüs, kamyonet, pick-up gibi hafif ticari araçları da finanse eden Ziraat Bankası, bu araçların ruhsatının hafif ticari araç olarak geçmesi halinde taşıt kredisi sağlıyor. Taşıt kredisi için ön başvuruları Ziraat Mobil ya da internet bankacılığı üzerinden alan Ziraat Bankası, evrakların teslimi için vatandaşları şubelerine bekliyor. Öte yandan Ziraat Bankası’nın istediği taşıt alımı evrakları arasında; kredi başvuru formu, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi, gelir belgesi, serbest meslek mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi, tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olunan şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi ve gazeteleri fotokopisi gibi belgeler yer alıyor.

İlgili Makaleler