Ekonomi

Ekonominin Piri Konuştu; Piyasalar Dur Durak Bilmedi! Altın Fiyatları Ne Zaman Artacak? Tunç Şatıroğlu, Altının Uçacağı Tarihi Açıkladı!

Ekonomik göstergeler açısından zor dönemlerden geçen para ve altın piyasaları, şimdilerde yatırımcıların gözünü korkutmaya başladı. Gerek merkez bankalarının aldığı faiz politikaları gerekse devam eden savaştan etkilenen para ve altın piyasalarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu ise, yatırımcılarının kafasındaki soru işaretlerini giderecek çok önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yakından takip edilen altın ve para piyasa uzmanlarından biri olan Tunç Şatıroğlu, yeni işlem haftasının sonuna doğru, piyasalara dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Hem yatırımcıları hem de ekonomik göstergeleri yakından takip eden vatandaşları ilgilendiren açıklamalar arasında dikkat çeken ise, Tunç Şatıroğlu’nun verdiği tarih oldu.

Tunç Şatıroğlu Dünya Ekonomisini Değerlendirdi

Dünyada seyreden ekonomik göstergelere dair çok önemli açıklamalarda bulunan Tunç Şatıroğlu, Amerikan 10 yıllıkların altın üzerindeki etkisini kafası karışık olan yatırımcı için açıkladı. Tunç Şatıroğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarında; “Uzun zamandır Amerika 10 yıllıklarında düşüş beklediğimi söylüyordum. Ancak faizler giderek artıyor. Çünkü FED başkanları sürekli “faizleri artıracağız” diye konuşuyorlar. Ve faizler giderek artıyor. Ancak faizlerde düşüş beklememin böyle bir nedeni var; belli bir seviyeye geldikten sonra artık o birçok yatırımcı için cazip bir seviye geliyor bazı arkadaşlara cazip kelimesi acayip kaçıyor. Bunun nesi cazip diyeceksiniz? Birçok fon için cazip. Ben düşüş bekliyorum. Fed agresif bir faiz artırmaz” ifadeleri yer aldı. Ardından Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin ekonomik göstergelere etkisini değerlendiren Şatıroğlu; “Yaptırımlardan dolayı ekonomiler zarar görüyor. Şu an alış geldiğini görüyoruz. Ama bu henüz yeterli değil sadece ekstrem bir durumun düzelmesidir. Bir sürü uyumsuzluklar var. Bizim için önemli olan 2,66 dediğimiz seviyeye kadar gelmesi. Düşüşün piyasalarda devam edip etmemesi. 2,60 gelirse güvenirim. Bir düşüş trendine girmiş diyebiliriz. Bugünkü hareket cesaret verici oluyor” dedi.

Tunç Şatıroğlu, Altının Yükseleceği Tarihi Açıkladı

Özellikle altın ile ilgilenen vatandaşlara seslenen Tunç Şatıroğlu; “Değerli metallerde düşüş vardı. Artık o satışlar durdu. Kalıcı yükseliş olabilir. Piyasa daha şahin olmaması borsalar için pozitif bir gelişme bu olumsuzluk değil. Bu reality başlangıcı” açıklamalarında bulundu. Açıklamalarına; “Amerikan 10 yıllıklarında düşüş görmemiz gerekiyordu. Altında Amerikan 10 yıllıklarda bir düşüş görmedikten sonra bu yükselişler kalıcı olmuyor. İşte oradan bir yükseliş geldi. Şimdi tekrardan 1938 kadar gelmiş. Amerikan 10 yıllıklarda düşüş gelmeye başlayınca altın toparlamaya başlıyor. Altın yavaş yavaş yönünü yukarı çevirmeye başladı. Amerikan 10 yıllıklardaki geri çekilme şu an düşüşü durdurdu. Ve altın tekrar yükselişe geçecek. Değerli metallerin altın önderliğinde çıkmasını bekliyorum” sözleri ile devam eden Şatıroğlu, altının toparlanmakta olduğuna dikkat çekti.

İlgili Makaleler