Personel Alımı

İş Arayan Vatandaşların Ayağına İnanılmaz Bir Fırsat Geldi! Başvurular Başladı; O Kamu Kurumu 144 Kişi Birden Alacak!

Son zamanlarda artan işsizlik karşısında çareyi açılan kamu ilanlarını takip etmekte bulan vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşların yayınladığı personel alımları ilanlarını sık sık araştırıyor. İş arayan vatandaşları ilgilendiren son haber ise, personel alımı gerçekleştirecek olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’ndan geliyor. 2022 yılı için ilk toplu personel alımını gerçekleştirecek olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, iş ilanına dair tüm detayları da açıklamış bulunuyor.

Gerek şartları gerekse emeklilik halleri ile her vatandaşın hayali olan kamu kurumu çalışanı olmak için beklenilen fırsat vatandaşın ayağına gelmiş bulunuyor. Önümüzdeki günlerde toplu bir alım gerçekleştirecek olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, 144 personel birden alacağını açıklamış bulunuyor. Bunun yanı sıra başvuru şartlarını ve görevlendirme sınırlarını da belirlemiş olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, başvuru yapacak olan vatandaşlar için başvuru adresi de veriyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, 144 Personel Alacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak kamusal hizmet veren kurumlardan biri olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı; milli sarayların, müzelerin, köşklerin ve bunlar gibi milli kültür varlıklarının korunması, idaresi, işletilmesi, bakımı ve onarımı için görevlendirmek üzere 144 personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor. Toplu personel alımı için başvuruları açmış olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, bu ilana başvuru yapılacak olan tarih aralığını da 15 Nisan ile 24 Nisan 2022 olarak duyuruyor. Öte yandan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, personel şartlarına dair de detaylı bir bilgilendirme sağlamış bulunuyor.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Personel Alımlarında Bu Şartları Arayacak

Bünyesinde istihdam etmek üzere memur, işçi ve kamu personelleri unvanıyla alım gerçekleştirecek olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı; temizlik görevlisi, koruma ve büro personeli pozisyonlarında çalışacak 144 personel alımı gerçekleştiriyor. Bu alımlar için şartlarda belirlemiş olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, temel şart olarak; T.C. vatandaşı olmak, temiz adli sicil kaydına sahip olmak, emekli olmamak ve 18 yaşını geçmiş olmak gibi şartlar belirlemiş bulunuyor. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmaması şartlarını da ilana eklemiş olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, sağlık raporu alabilmeye uygun alma şartını ise tüm adaylarda arıyor. Buna ek olarak pozisyona özel şartlarda belirlemiş olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, büro personelleri için son 2 yıl içinde girilmiş kamu sınavından KPSS-3 puan türünden, 60 ve üzeri puana sahip olma şartını ararken; koruma görevlileri için KPSS’nin ilgili puan türlerinden en az 60 puan almayı; temizlik görevlileri için ise 40 yaşını geçmemiş ve en az lise veya dengi kurumlardan mezun olma şartının yerine getirilmesini istiyor. Mülakat ile alım yapacak olan Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, iş ilanına başvuruları ise e-Devlet üzerinden alıyor.

İlgili Makaleler