Personel Alımı

Kara Yolları Genel Müdürlüğü, İş Arayan Vatandaşa Müjdeyi Verdi! Tam 15 İlde Aynı Anda Personel Alımı Yapılacak! Başvurular İçin Son Gün…

Kamu kurum ve kuruluşlarından biri olarak hizmet veren Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), farklı illerde istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Gerçekleştirdiği açıklama içerisinde sözleşmeli kamu personeli alımı yapacağını belirten KGM, alım yapılacak olan pozisyonları ve bu pozisyonlara bağlı olarak belirlediği şartları da kamuoyu ile paylaştı.

İstihdamın artırabilmesini adına işe alımlarını ilanlı bir şekilde gerçekleştiren Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yeni bir iş ilanı yayınladı. Bu iş ilanı içerisinde 224 kamu personeli alımı yapacağını açıklayan KGM, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere 15 ilde 224 kamu personeli alımı için başvuruların başladığını duyurdu.

KGM, 224 Personel Alacak

Devlet Memurlar Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere 224 yeni personel alacağını açıklayan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 15 ilde istihdam edilecek bu personellerin hangi illerde istihdam edileceğini de açıklamış bulunuyor. KGM’den gerçekleştirilen açıklamaya göre; alınacak olan 224 personelin Erzurum, Kars, Kastamonu, Trabzon, Van Ankara, Kayseri, Konya, Mersin, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Samsun ve Sivas illerinde istihdam edilmesi bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılacak olan yerleştirme ile alımları gerçekleştirecek olan KGM, KPSS-2022/7 Tercih Kılavuzu’nda konuyla ilgili detayları da açıklamış bulunuyor. Öte yandan KGM’nin personel alımları için başvurular da ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden aday bazlı olarak gerçekleştiriliyor.

KGM Personel Alımlarında Bu Şartlar Alınacak

Bünyesinde istidam etmek üzere 224 personel alımı gerçekleştirecek olan Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 2022 yılı için 61 tekniker, 5 avukat, 115 büro personeli, 3 mimar, 38 mühendis ve 2 şehir planlayıcısı alımı yapıyor. Adaylarda aradığı şartları da belirlemiş olan KGM, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 18 yaşını geçmiş olan adayların başvurularını kabul ediyor. Bunlara ek olarak şartlar da belirlemiş olan KGM, adayların en az ön lisans mezunu olmasını ve KPSS’ye girmiş olmasını istiyor. Bu şartlara ek olarak suç hükümlülüğü ve kamu haklarından yoksun kalmamak, askerlik ile ilişiği bulunmamak, vardiyalı çalışma sistemine engel bir durumu olmamak, sağlık raporu alabilmek, emekliliği malullük ya da yaşlılık aylığı alıyor olmamak gibi özel şartlar da arayan KGM, başvuruları 14 Nisan 2022 ile 21 Nisan 2022 tarihleri arasında başvurularını 30 TL başvuru ücreti karşılığında https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alıyor.

İlgili Makaleler