Gündem

Ev Almak Artık Çok Kolay; 23.400 TL’si Olan Herkes İstanbul Şişli’deki Evlere Sahip Olabilecek! Uygun Fiyatlı Ev Satın Almak İçin…

Artan enflasyon ile birlikte vatandaşın günden güne artan giderlerinin başında ev kiraları geliyor. Bu giderin adeta cep yaktığı büyükşehirlerde ise, ev kiralarının aylık bedelleri 5 bin TL’yi aşmış bulunuyor. Hal böyle olunca da vatandaşlar, uygun fiyatlı bir ev bularak, kiradan kurtulma yolunu tutuyor. Tam olarak bu esnada ise, Ziraat Bankası’nın sattığı ihaleli ev satışları vatandaşların karşısına çıkıyor.

Son zamanlarda oldukça popüler yöntemlerden biri olan e-İhale satış yöntemleri arabalardan evlere; cep telefonlarından çeşitli gümrük mallarına kadar pek çok ürünün satışını ve alışını daha makul fiyat seviyelerine çekmiş bulunuyor. Bu yöntemi kullanan bankalar da kredi teminatı olarak aldığı evleri e-İhale yöntemi ile satışa çıkarıyor. O bankalardan biri olan Ziraat Bankası ise, çok uygun fiyatlı evler satıyor.

Ziraat Bankası’ndan Ev Almak Ucuza Geliyor

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, kısaca BDDK, bankaların ipotek karşılığında kredi vermesine olanak tanısa da bu evlerin bankalara geçmesi halindeyse bankaların kendi bünyesinde belli bir süreden sonra mülk bulundurmasına izin vermiyor. Dolayısıyla da bankalar, ipotek usulü ellerine geçen evleri BDDK tarafından verilen süre geçmeden elden çıkarmak zorunda kalıyor. Bu kapsamda e-İhale sistemini kullanan bankalar hem KDV mükellefi olmaması hem de temelde ev satışı gerçekleştirmediği için bu satıştan kar elde etmemesi nedeniyle piyasanın yarı fiyatına ev almayı mümkün hale getirmiş bulunuyor. Bu kapsamda elindeki evleri satışa çıkarmış olan Ziraat Bankası, INTENGO adlı bir web sitesi üzerinden e-İhale sistemi ile ev satışı gerçekleştiriyor. Bu sisteme kaydolan herkesin katılım sağlayabileceği e-İhaleler için yapılması gereken tek şey ise, eve belirlenen teminat bedelini ihaleden önce yatırmak oluyor.

Ziraat Bankası’ndan İstanbul ve Ankara Evleri

E-İhale sistemi ile satışa sunulan evlerin teminat bedeli Ziraat Bankası tarafından yüzde 6 olarak belirlenmiş bulunuyor. Evin ihale başlangıç bedelinin yüzde 6’sını yatıran herkes uygun fiyatlı ev alabilmek için e-İhale’ye girebiliyor. Şu an için iki evi satışta tutan Ziraat Bankası, İstanbul’un Şişli ilçesinde yer alan 43 metrekarelik stüdyo daire için 390.000 TL ihale başlangıç bedeli belirlemişken; bu evin teminatı olarak 23.400 TL istiyor. Öte yandan Ziraat Bankası’nın satışta olan diğer evi Ankara’nın Elmadağ ilçesinin Hasanoğlan Mahallesi’nde yer alıyor. 120 metrekare genişliğinde ve 3 oda 1 salon bir apartman dairesi olan bu evin ihale başlangıç bedeli 187.000 TL iken; teminat bedeli ise sadece 11.220 TL oluyor.

İlgili Makaleler