Gündem

Ticaret Bakanlığı Olaya El Koydu; Artık 2.973 TL’si Olan Herkes Lüks Telefon Modellerini Alabilecek! Uygun Fiyatlı Cep Telefonları İçin…

Türkiye’de son birkaç yıldır kur farkından kaynaklı olarak gitgide daha da yükselen piyasalardan biri de elektronik sektörü oluyor. Elektronik ürünlerde ithalat yapan Türkiye, cep telefonundan tablete; kameralardan laptoplara kadar pek çok şeyi kur üzerinden alıyor. Bu ürünlerine eklenen Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) ise, elektronik ürünlerin maliyetlerini vatandaşlar için daha da artırıyor.

Artan elektronik aletlerin fiyatlarına karşı harekete geçmiş olan Ticaret Bakanlığı, e-İhale sistemi ile elektronik ürün satışı gerçekleştiriyor. Herhangi bir kar amacı gütmediği ve Katma Değer Vergisi (KDV)’ne dahil olmadığı için adeta piyasanın yarı fiyatına cep telefonu satışı gerçekleştiren Ticaret Bakanlığı, nisan ayında satışa çıkacak olan cep telefonu modellerini de açıklamış bulunuyor.

Ticaret Bakanlığı E-İhale İle Telefon Satıyor

Son dönemlerin popüler satış sistemlerinden biri olan e-İhaleler devlet kurum ve kuruluşları tarafından da sıkça kullanılıyor. Bu kapsamda satış gerçekleştiren devlet kurumlarından biri olan Ticaret Bakanlığı, gümrükte takılan ürünleri, e-İhale satış yöntemiyle piyasanın adeta yarı fiyatına satışa çıkarıyor. Şu sıralar toplu olarak cep telefonu satışı gerçekleştiren Ticaret Bakanlığı’nın e-İhalesine katılmak içinse önce e-Devlet Kapısı üzerinden ihale sistemine üye olmak, ardından ise ürün için belirlenmiş olan ihale bedelini Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla yatırmak oluyor.

Ticaret Bakanlığı, Güncel Cep Telefonu Satışları

Hem tek hem de toplu cep telefonu satışı gerçekleştiren Ticaret Bakanlığı, nisan ayındaki pek çok satışını toplu olarak gerçekleştiriyor. Bu bağlamda Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 15 adet çeşitli markalardan oluşan cep telefonları için ihale teminat bedeli 4.443 TL olarak belirlenmişken; bu ürünün ihale başlangıç bedeli 22.215 TL; satışa esas bedeli ise 44.430 TL olarak belirlenmiş bulunuyor. Bir başka ilanında 8 adet çeşitli marka cep telefonlarını satışa koyan Ticaret Bakanlığı, bu ürünün teminat bedeli olarak 2.973 TL istiyor. Bu ürünün ihale başlangıç bedelini 14.864 TL olarak belirleyen Ticaret Bakanlığı, satışa esas bedeli ise 29.727 TL olarak belirlemiş bulunuyor. Öte yandan Ticaret Bakanlığı’nın bir diğer satışı 34 adet çeşitli sürümlerden oluşan REDMİ marka cep telefonları oluyor. Bu ürünler için teminat bedeli 11.034 TL iken; ihale başlangıç bedeli 55.170 TL; satış esas bedeli ise 110.340 TL olarak açıklanmış bulunuyor.

İlgili Makaleler