Ekonomi

Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankalarının Yeni Dönem Faiz Politikalarını İfşaladı! Altını, Doları Olan Yandı! Mayıs Ayında Faizler…

Son yılların en yüksek enflasyonlarını yaşayan Amerika, aldığı faiz politikaları sonrası hem kendi borsasını hem de dolar ve altın piyasasını baskılamaya başladı. Faiz politikasında şahin tutumu içerisine giren Amerikan Merkez Bankası FED, bu kez mayıs toplantısı için geri sayıma geçti.

Yeni dönem faiz politikasını belirlemek için önümüzdeki günlerde toplanacak olan Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz politikası hakkında tahminlerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Tunç Şatıroğlu, herkesi ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankalarının Yeni Faiz Politikalarını Tahmin Etti

Yaptığı analiz ve tutturduğu öngörüler ile vatandaşların yakından takip ettiği isimlerden biri olan Tunç Şatıroğlu, mayıs ayı faiz politikaları öncesinde vatandaşlara çok önemli açıklamalarda bulundu. Amerika Merkez Bankası FED’in faiz artımına, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) ise sabit faiz politikasına devam edeceğini öngöre Şatıroğlu; “Biz ise şu anda sadece izliyoruz. Onlar ise ufak tefek şeyler yapıyor. Enflasyon yüksek olunca faize gider gibi şeyler oluyor” açıklamalarında bulundu. Ardından altın ve borsalar ile ilgili önemli açıklamalar yapan Şatıroğlu; “Amerikan borsasında düşüş başladı. Düşüş başlayınca ons altın, gram altında yükseliş başlayacak. Ons altında yükseliş var. Gidişat iyi şu an. Bunları takip edin gram altında yükseliş bekliyoruz. Altın 1 artarsa gümüş 2 artar. Şu an yüzde 1,9 yükseliş var gram gümüşte. Amerika on yıllıklarda düşüş başladığı zaman bunlarda yükseliş başlayacak. Ama bu insanların perşembe günü bayramı var. Perşembe gününden sonra yükseliş kaldığı yerden devam edecek” diye konuştu.

Şatıroğlu, Yatırımcıları Satış Vakti İçin Uyardı

Özellikle Amerika Borsası’na fon yatırımı yapan vatandaşlara seslenen Tunç Şatıroğlu, Amerikan Merkez Bankası FED’in kararı önce, bu fonların satımı için yatırımcıları uyardı. Şatıroğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarında; “Özellikle Amerikan borsasında olan, ben aldım diyen arkadaşlar bu sizi çok rahatsız ettiyse. Önümüzdeki hafta fonda kara geçersiniz, hemen satın. Siz çok rahatsız oldunuz. Uyuyamayacaksınız. Önümüzdeki düzeltmeler olacağı için daha da rahatsız olacaksınız. Şunu söylüyoruz hisse senedi yatırımı yapıyorsanız 15 ve üstü hisse alabilirsiniz. Bazıları çıkmayabilir ama iyi getirecek. Yurt dışı hisse senediniz de olsun. Dolar da olabilir. Ama tek başına dolarla yatırım yapılmasını önermiyorum gümüş ve altınla alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler