Gündem

Kredi Çekerken Gelir Belgesi Verme Şartı Tarih Oluyor! Bu Bankalar Maaşı Olmayan Vatandaşlara Da Kredi Sağlıyor!

Krediler, günümüzde her türlü nakit ihtiyacını karşılamak için kullanılabilirken, ani oluşan nakit sıkışıklığını gidermek adına da oldukça işlevsellik sunuyor. Ancak, bankaların gelir belgesi istemesi şartı ev hanımı, çalışmayan ya da öğrenci olan kişilerin bu kredilerden yararlanmasının önünde bir engel oluyor.

Kredi verme konusunda büyük avantajlar sunan Akbank, Yapı Kredi Bankası, ING Bank ve HSBC yeni dönemde kredi verirken gelir belgesi arama şartını ortadan kaldırıyor. Bu sayede bu bankalardan düzenli bir gelire sahip olamayan kişiler de kredi alabiliyor.

Akbank ve Yapı Kredi Bankası Kredi Başvurularında Gelir Belgesi Şartı Aramıyor

Akbank ve Yapı Kredi Bankası avantajlı kredi hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Kredi başvurusunda bulunan vatandaşlardan herhangi bir gelir belgesi talep etmeyen Akbank ve Yapı Kredi Bankası sadece kredi notuna bakarak kredi veriyor. Müşterilerinin nakit talebini böylece daha hızlı bir şekilde karşılayan Akbank ve Yapı Kredi Bankası aynı zamanda şubeye gitmeye de gerek kalmaksızın kredi sağlıyor. Akbank’ın bu kapsamda sağladığı kredilerin faiz oranları yüzde 1,93’ten başlarken; Yapı Kredi Bankası’nın bu kapsamda sağladığı faiz oranları yüzde 2,49’dan başlıyor. Vatandaşın kredi notuna paralel olarak değişiklik gösteren bu faizlere ek olarak her iki bankada 50 bin TL ve altındaki krediler için azami 36 ay; 50 bin TL üzerindeki krediler için ise azami 24 ay vade sunuyor. Mobil bankacılık ve internet bankacılığı sistemleri içerisinden kredi başvurularını da kabul eden Akbank ve Yapı Kredi Bankası, sadece saniyeler içerisinde kredi onayını veriyor. Bu kapsamda ortalama bir faiz en uzun vadede Akbank’tan çekilecek olan 10.000 TL’lik bir kredinin aylık ödemeleri 426,62 TL iken; Yapı Kredi Bankası’nda bu tutar aylık 490,58 TL oluyor.

HSBC ve ING Bank, Gelir Belgesi Şartını Kaldırıyor

Düzenli olarak geliri olmayan vatandaşların nakit sıkışıklığını giderebilmek için başvuru yapacağı bir diğer bankalar HSBC ve ING Bank oluyor. Bu kapsamda oldukça avantajlı hizmetler veren HSBC ve ING Bank başvuru yapan kişinin kredi notuna uygun krediler sağlıyor. Faiz oranlarında ise HSBC yüzde 2,87 oranından başlayan faizleri ile vatandaşlara kredi verirken; ING Bank, yüzde 1,59’dan başlayan faizleri ile hizmet sunuyor. Bunun yanı sıra tutara göre değişmekle birlikte 36 aya varan vade seçenekleri de sunan HSBC ve ING Bank kredi başvuruları için mobil bankacılık ve internet bankacılığı sistemini kullanıyor. Bu şartlar altında HSBC’den kullanılacak 10.000 TL’lik ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri minimum 488,88 TL olurken; ING Bank’ta bu tutar 425 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler