Gündem

İkinci El Araç Almak İsteyen Vatandaşların Dikkatine; Uzman İsimler Konuştu; Araç Almanın Tam Zamanı! Bayram Öncesi Alım Yapmak Çok Önemli…

Otomobil sektöründe bir süredir devam eden çip krizi, birinci el araç piyasasını bir hayli etkilemeye başladı. Bu kapsamda artan fiyatları nedeniyle işlerin neredeyse durma noktasına geldiği ikinci el araç piyasası, yeniden hareketlendi.

Geçen aya göre ikinci el otomobillerde fiyatların yüzde 4 yükselirken; ikinci el araç piyasasına olan talep de arttı. Ramazan Bayramı nedeniyle adeta iki katına çıkan bu talebi ise, oto galeri sahipleri Yılmaz Kebapçı ve Yavuz Çiftçi değerlendirdi.

İkinci El Araba Piyasasında Hareketlilik Başladı

Bir süredir durgunluk olması nedeniyle özellikle oto galeri sahiplerini endişelendiren ikinci el araç piyasası, yaşanılan çip krizinin de etkisiyle hareketlenmeye başladı. Bu kapsamda Ramazan Bayramı’nın da bu hareketliliği desteklediğini ifade eden oto galeri sahibi Yılmaz Kebapçı; “Ramazan Bayramı yaklaştıkça ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik başladı. Tabi ki talebin artmasıyla araç fiyatlarında ufak bir artış gözlemleniyor. Geçen aya göre ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 3-4 gibi bir artış var. Çip krizinin birkaç ay daha devam edeceği öngörülüyor. Önümüzdeki bayram tatili sonrası da yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz. Elimizden geldiğince arabalarımızı aldık satış için hazırladık. İnternet üzerinden sosyal medya üzerinden araçlarımızı satışa çıkardık. Bayrama tam anlamıyla hazırız” ifadelerini kullandı. Araç alım zamanı olduğunu da sözlerine ekleyen Kebapçı; “Bayram tatili yaklaştıkça telefonlar çalmaya başlıyor daha da artacağını düşünüyoruz. Bence araç almanın şu anda tam zamanı. Yaz geliyor tatil yaklaşıyor insanlarımız memleketlerine tatile gidecekler şu an araç almanın tam zamanı” diyerek, açıklamalarını noktaladı.

Ramazan Bayramı Öncesi İkinci El Araçlara Talep Arttı

2022 yılının ilk uzun resmi tatili olacak olan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar tatil ve memleket ziyaretleri için ikinci el otomobile yönelmeye başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan oto galeri sahibi Yavuz Çiftçi; “Dönemsel olarak baktığımızda otomobil fiyatlarının bir hareketi vardır. Her sene bu aylarda yaza yaklaşmamız bayramların artmasıyla insanların tatil programları yapmaya başladığı bu dönemlerde otomotiv ile ilgili bir hareketlilik yaşanır. İnsanlar bu dönemde ya arabalarını değiştirir ya da yeni bir araba alır. Şu anda bayram tatilinin yaklaşmasıyla hareketlilik başladı. Şu anda araba almanın tam zamanı” ifadelerini kullandı. Bu talebin ikinci el piyasasına yansımalarını da değerlendiren Çiftçi; “Araba fiyatlarında bir fiyat aralığı azda olsa oluştu. Önceki senelere baktığımızda pandemi geçirdik, insanlar evlerinden çıkamadı ve araba satışları yok gibiydi. Bu sene pandemi sonrası ilk rahat seyahat edebileceğimiz bayramlardan bir tanesi. İnsanların yüzü gülüyor ve vatandaşlar tatilini rahat yapmak istediği için ikinci el otomobillere yöneldi. Çip krizi ve sınırlı sayıda sıfır araba gelmesinden dolayı arz talebi karşılayamayacak ve bana göre bayram sonrası da fiyatlar yukarı yönlü devam edecek” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler