Ekonomi

Tunç Şatıroğlu Açıkladı; Altın Alımı Fırsatı İçin Tarih Belli Oldu! Özellikle Düğün Yapacakları İlgilendiriyor! O Tarihten Sonra…

Amerikan Merkez Bankası FED’in 2018 yılından bu yana sabit olarak tuttuğu faiz politikasını mart ayı itibariyle 25 baz puan oranında artırılması altın ve para piyasaları üzerinde suni bir baskı oluşturdu. Bu baskının ardından uzunca bir aranın ardından düşüşe geçen ons ve gram altın fiyatları, analist Tunç Şatıroğlu’nun da dikkatini çekti. FED’i mayıs ayındaki faiz belirleme toplantısı öncesinde konuşan Tunç Şatıroğlu, altın alım fırsatı için tarih açıkladı.

Altındaki dalgalı seyir bu haftada da devam etti. Özellikle son iki haftadan bu yana bir yükseliş bir düşüş bandında seyreden altın fiyatları, yatırımcılarını endişelendirirken; altın ile borç alanları ya da düğün yapacak olan vatandaşları da düşündürmeye başladı. Altın ile işi olan herkese çok önemli tüyolar veren Tunç Şatıroğlu, vatandaşların FED toplantısı öncesinde elini çabuk tutması yönünde onları uyardı.

Tunç Şatıroğlu, Altın Alımı İçin Tarihi Açıkladı

Uzun vadeli altın yatırımcısı olmak isteyen vatandaşlara seslenen Tunç Şatıroğlu, son işlem piyasasını değerlendirdiği bir video çekti. FED’in olası 50 baz puan artış yapması halinde altın piyasasındaki gelişmeleri gözler önüne serdiği bu videoda Tunç Şatıroğlu, altın ile ilgili; “Altın fiyatı için uzun vadeli yatırımcı olmak istiyorsanız şu an alım için uygun bir seviyede. Ons veya gram altın almak için bu seviyeleri iyi bir yerdir. Bu seviyelerden de geri çekilebilir. Henüz yükseliş için bir sinyal görmüyoruz. Altın fiyatlarının önümüzdeki haftalarda yükselişe geçeceğini düşünüyorum” yorumlarında bulundu. Üstelik Tunç Şatıroğlu’nun emtia piyasalarına dair gerçekleştirdiği tek yorumda bu olmadı.

Tunç Şatıroğlu, Altın ve Gümüşün Kazancını Açıkladı

Gram altın ve ons altın fiyatının yanı sıra gümüşün gram fiyatına dair de önemli açıklamalarda bulunan Tunç Şatıroğlu, son dönemlerin popüler yatırım aracı olan gümüşün kazanç eşiğini değerlendirdi. Tunç Şatıroğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarında; “Gümüş fiyatı ise altın fiyatını takip edecek. Altın yükselirse gümüş de yükselir” şeklinde ifadeler yer aldı. Dolar ile ilgili öngörülerde de bulunan Tunç Şatıroğlu; “Önümüzdeki günlerde piyasaların toparlanmasını bekliyoruz. Yurt içinde de dolar fiyatının 21 TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Buna bağlı olarak gram altın da yükselecektir” dedi.

İlgili Makaleler