Gündem

Ev Alacakların Ayağına Böyle Bir Fırsat 10 Yılda Bir Gelir! İstanbul’da 270.000 TL; İzmir’de 239.000 TL; Ankara’da İse Sadece 110.000 TL…

Konut değerlerinin gitgide artmaya başladığı günümüzde artan kiralar altında ezilen vatandaşlar, bir şekilde bankalardan da destek alarak ev almanın yolunu arıyor. Konur kiralarına paralel olarak yükselen konut tutarları ise, vatandaşların ev almalarını hayal haline dönüştürmüşken; günümüzde bunu mümkün kılacak pek çok türlü ev alış yöntemi bulunuyor. O yöntemlerden biri ise, Vakıfbank tarafından vatandaşlara sunuluyor.

Günümüzün popüler ev alış sistemlerinden biri olan e-İhale sistemleri Vakıfbank tarafından da dijital dönüşüm kapsamında kullanılmaya başlanmış bulunuyor. Bu kapsamda ipotek usulü bankaya geçmiş olan evleri satışa çıkaran Vakıfbank, Katma Değer Vergisi (KDV)’nden muaf tutulması sebebiyle piyasanın neredeyse yarı fiyatına ev satışı gerçekleştiriyor. Ayrıca Vakıfbank, bu kapsamda satışa sunulan evleri alacak olan vatandaşlara kredi desteği de sunuyor.

Vakıfbank E-İhale İle Ev Nasıl Alınır?

Kendi bünyesinden çekilen kredilerinin ödenmemesi sonucu müşterisinin evini ipotek yoluyla kendi mal varlıklarına aktaran bankalar, bu evleri Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) mevzuatı gereği sadece belirli bir süre içerisinde elinde tutabiliyor. Süresi dolan evleri satışa çıkaracak bankalardan biri olan Vakıfbank ise, şimdilerde piyasanın yarı fiyatına ev satışı yapmaya başlamış bulunuyor. Konut satışlarını Intengo adlı internet sitesi üzerinden gerçekleştiren Vakıfbank, satış yöntemli olarak ise e-İhale yöntemini kullanıyor. Bu yöntemde vatandaşlar e-İhale sitesine üye olduktan sonra evin belirlenmiş olan ihale başlangıç bedelinin yüzde 5’ini teminat olarak yatırıp, diledikleri eve teklif vermeye başlayabiliyor. Bu kapsamda en yüksek teklifi veren vatandaş evin sahibi olurken; ihaleyi kaybeden vatandaşlar, teminatlarını kesintisiz olarak geri alabiliyor.

Vakıfbank E-İhale Satış Sistemindeki Evler Neler?

Vakıfbank bünyesinde satılan evlerin değerleri ekspertiz raporu ile belirlenerek satışa sunuluyor. Bu kapsamda Vakıfbank bu ay İntengo isimli e-İhale sitesi üzerinden üç ayrı ev satışı gerçekleştiriyor. Evlerin ilki İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde yer alırken; bu evin 58 metrekare büyüklüğünde ve 1+1 oda sayılı bir apartman dairesi olduğu biliniyor. Bu ev için ihale başlangıç bedeli ise, ekspertiz raporunca 270.000 TL olarak belirlenmiş bulunuyor. Evlerin ikincisini İzmir’in Konak ilçesinden satışa çıkaran Vakıfbank, 114 metrekarelik 1+1 apartman dairesi için 239.000 TL ihale başlangıç bedeli belirlemişken; Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan 100 metrekarelik 2+1 son apartman dairesi için ise 110 bin TL’yi ihale başlangıç bedeli olarak belirliyor.

İlgili Makaleler