Ekonomi

SGK Destekleyecek; Ziraat Bankası Verecek; Sıfır Faizli Konut Kredisi Almanın Önü Açıldı! Sıfır Faizli Konut Kredisinden Yararlanma Şartları…

Bir süredir konutlarda yaşanan artışlar, banka kredisi kullanmadan ev satın almayı neredeyse imkansız hale getirmişken; vatandaşın beklediği destek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan geldi. Şimdilerde bazı kapsamda yer alan vatandaşlara özel olarak sıfır faizli konut desteği vermeye başlamış olan SGK, bu kapsamdaki vatandaşların ev almasının kolaylaşması için Ziraat Bankası ile konut kredisi anlaşmasına gitti.

Kredi faiz oranları konut kredilerinde diğer kredi türlerine göre daha düşük olsa da konut kredilerinde çekilecek olan miktarın yüksek oluyor olması geri ödemeleri de aynı oranda zorlaştırıyor. Bu kapsamda pek çok vatandaş katılım esaslı bankalar gibi daha uygun faizli ya da paylı satış yapan banka ve kuruluşlara yöneliyor. Bu kapsamda bazı vatandaşların devlet için yaptıkları fedakarlıkları ödüllendirmek adına faizsiz kredi desteği sunan SGK, Ziraat Bankası aracılığıyla konut kredisi sağlayacağını duyurmuş bulunuyor.

SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Vatandaşların çalışma ve emeklilik hallerini düzenleyen kurum olan SGK, aynı zamanda vatandaşları sağlıktan eğitim giderlerine kadar pek çok noktada desteklemeye devam ediyor. Şimdilerde sıfır faizli olarak konut kredisi desteği sunan SGK, Ziraat Bankası ile gerçekleştirdiği iş birliği ile özellikle bazı şartları sağlayan vatandaşların kolaylıkla ev sahibi olabilmesini destekliyor. Bu kapsamda sağlanan konut kredilerinden hiçbir faiz alınmazken, geri ödemeler de uzun vade ve esnek ödeme planları ile sunuluyor. Aynı kira öder gibi ev almayı mümkün hale getirmiş olan bu iş birliği sadece aşağıdaki vatandaşlara sunuluyor.

SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi’nden Kimler Yararlanabilir?

Şartları sağlaması halinde sıfır faizli konut kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası şubelerine bizzat başvurması gerekiyor. SGK’nın bu kapsamda belirlemiş olduğu şartlar doğrultusunda sıfır faizli olarak kredi desteği alabilecek vatandaşlar; terör malulleri, şehit yakınları, gaziler, 15 Temmuz gecesi gazi olmuş olan siviller, savaş sonrası görev değişikliği ile memuriyete geçmiş olan kişiler olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda yer alan vatandaşların Ziraat Bankası’ndan sıfır faizli olarak kredi desteği alabilmesi için; gazi, şehit yakını ya da terör malulü belgesi ile şubeleri şahsen başvuru yapması gerekiyor.

İlgili Makaleler