Ekonomi

Sicili Bozuk Olanların Adresi Belli Oldu: Bu Dört Banka Herkese Kredi Verecek! 2022 Yılında Borçlu Vatandaş Kalmayacak! Üstelik Bu Bankalar…

Her geçen gün talebin arttığı bankacılık hizmetlerinden biri olan krediler, bankaların en çok tüketilen hizmetleri olmayı 2022 yılında da sürdürüyor. Bu kapsamda her geçen gün türleri de artan kredilerin faiz oranları arttıkça geri ödemeleri de zorlaşıyor. Geri ödemelerde zorlanan vatandaşların imdadına ise, aşağıda yer alan dört banka yetişiyor.

Kredilerini çektikten sonra geri ödemede zorlanan vatandaşlar bir süre sonra bankaların ortak sistemleri olan kara listeye alınıyor. Kredi notları düşük olan vatandaşların yer aldığı bu sistem, her banka tarafından görünebildiği için bu listede yer alan vatandaşlar kolay kolay banka kredilerinden yararlanamıyor. Kredi notunun bir nevi ekonomik karne notu olması nedeniyle bu listede yer alan vatandaşların ekonomik açıdan sicili de bozulmuş oluyor. Aşağıdaki bankalar ise, sicili bozuk olan vatandaşlara kredi sağlıyor.

Sicili Bozuk Olan Vatandaşlar Fibabanka Ve Garanti BBVA’dan Kredi Çekebiliyor

Özel bankacılık sektörünün liderleri konumunda olan Fibabanka ve Garanti BBVA her kredi paketi için kredi notu şartı aramıyor. Tam aksine bazı kredi paketlerinde sadece gelir belgesi ya da ipotek gibi şartlar arayan Fibabanka ve Garanti BBVA kredi notu düşük olan vatandaşlara da kredi sağlıyor. Bu bağlamdaki kredilerini yüzde 2,06 oranından faiz ile sağlayan Fibabanka, tutara göre değişmekle birlikte 36 aya varan taksitlendirmeler de sunabiliyor. Bir diğer kara gün dostu olan bankalardan biri olan Garanti BBVA ise, bu kapsamdaki kredilerini sadece yüzde 2,45 faiz oranından başlatıyor. Geri ödemeler konusunda oldukça esneklik sağlayan Garanti BBVA, tutara göre değişmekle birlikte 36 aya varan taksitlendirmeler sağlıyor.

Akbank ve ING Bank Da Kredi Notu Düşük Olan Vatandaşlara Kredi Sunuyor

Kredi notu düşük olan vatandaşlara gelir belgesi ile kredi sağlayan bankalardan biri olan Akbank, yüzde 2,11 faiz oranından 36 aya varan vade seçenekleriyle bu alanda avantajlı hizmetler sunan bankalar arasındaki yerini alıyor. Yüzde 2,09 faiz oranından başlayan oranlarla kredi sağlayan ING Bank da aynı şekilde 36 aya varan taksit seçenekleri sunuyor. Bu şartlar altında Akbank’tan çekilecek olan 10.000 TL’lik bir ihtiyaç kredisinin minimum taksit tutarları 426,62 olurken; ING Bank’tan çekilecek olan aynı tutarın aylık geri ödemeleri ise 425,04 TL olarak hesaplanıyor.

İlgili Makaleler