Gündem

İstanbulkart İle Seyahat Edip, Bu Formülü Deneyenler; Geçiş Ücretlerini Geri İade Alabilecek! Sadece İstanbulkart’a Sahip Olmak Yetiyor! Bedava Geçiş İçin…

Gerçekleştirdiği hizmetler nedeniyle Türkiye’de en çok konuşulan yerel yönetim kurumlarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların lehine olacak olan hizmetlerini her geçen gün artırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbulkart’ta yeni bir dönem başlangıcı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, QR kod ödemelerinde hediye geçişler veriyor.

Teknolojiyi bünyesinde hizmet veren çeşitli kurum ve kuruluşlara adapte edebilmek adına her geçen gün çalışmalarını artıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kez de İstanbulkart kullananlara özel yenilik sağlamaya başlıyor. Teknolojinin son ürünlerinden biri olan QR kod ile ödemeyi İstanbulkart’a entegre etmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yeniliğin kullanımını yaygınlaştırmak adına yeni bir kampanya ile İstanbulluları buluşturuyor.

İstanbulkart’ta Yeni Başlayan QR Dönemi Kazandırıyor

Sadece ulaşımda değil; alışverişten günlük aktivitelerin ölçümüne kadar pek çok alanda kullanılabilen bir uygulama ile İstanbulkart’ı İstanbullulara sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulkart’ı fiziki bir kart olmanın çok daha ötesine taşımış bulunuyor. Bu bağlamda bir yenilik ile daha İstanbulkart’ı donatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu kez de İstanbulkart mobil uygulama aracılığıyla gerçekleştirilebilecek olan QR kod geçiş sistemini vatandaşlara sunuyor. QR kod ile hem geçiş hem de ödeme gerçekleştirilen İstanbullular, üstelik bu sistemi kullandığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendiriliyor. QR kod ile geçişlerin artırılması ve böylelikle de geçişlerin hızlanılmasını hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha önce İstanbulkart mobil uygulamasını kullanmamış olan kişilere özel yeni bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında uygulamaya ilk defa 15 Nisan ile 15 Mayıs 2022 tarihlerinde giren vatandaşlar, giriş yaptıktan sonra QR kod ile yaptıkları ilk toplu taşıma geçişinin ücretini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geri alıyor.

İstanbulkart Mobil Uygulamasına İlk Kez Giriş Yapmış Olmak Gerekiyor

Daha önce İstanbulkart mobil uygulamasına giriş yapmış olan vatandaşların yararlanamayacağı bu yeni kampanya, sadece 15 Nisan ve 15 Mayıs arasında ilk defa İstanbulkart mobil uygulamasını kullanacak olan vatandaşlara bedava geçiş hakkı kazandırıyor. Otobüs, metrobüs ve şehir hatlarında geçiş yaparken QR kod ile ödeme yapılmasını kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilk geçiş için kapsamında maksimum 7,67 TL iade ediyor.

İlgili Makaleler