Gündem

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 35 Bin TL Birden Ödeme Alınabilecek! Sadece Başvuru Yapanların Yararlanabileceği SGK Ödeme Desteği İçin…

Türkiye’nin kamu kurumlarından biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, kısaca SGK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda dönem dönem ev alımlarını destekleyen krediler sağlayan SGK, bu kez de 35 bin TL’lik bir destek ödemesi ile ihtiyaç sahibi olan vatandaşları buluşturuyor. SGK’nın destek ödemeleri ise, tek bir banka üzerinden sağlanıyor.

Sadece emeklilik ve çalışma haklarına ilişkin düzenlemeleri yürütmeyen SGK, aynı zamanda sağlık haklarından sosyal haklara kadar SGK güvencesi altında olan vatandaşların pek çok haklarını gözetiyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde faizsiz bir şekilde konut kredisi vereceğini duyurmuş olan SGK, bu kez de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 35 bin TL’lik ihtiyaç kredisi desteği vereceğini açıklamış bulunuyor.

SGK, 35 Bin TL İhtiyaç Kredisi Sağlıyor

Konuyla ilgili kendi resmi web sitesi üzerinden açıklama gerçekleştirmiş olan SGK, belirli kapsam içerisinde yer alan ihtiyaç sahibi vatandaşların 35 bin TL’lik destekten yararlanabileceğini açıklamış bulunuyor. Bu kapsamda asgari ücret ile çalışıp SGK’lı olan herkese ve şartları taşıması halinde 15 bin TL’ye kadar kredi desteği sunan SGK, emekli olan herkese ise, şartları taşıması halinde 35 bin TL’ye varan ihtiyaç kredisi desteği sunuyor. Verdiği bu destek kapsamında kamu bankaları ile iş birliği gerçekleştirmiş olan SGK, başvuruları da bu kamu bankası üzerinden alıp, krediyi de bu kamu bankası aracılığıyla kullandırıyor.

SGK Kredisi Sadece Kamu Bankaları Üzerinden Kullanılıyor

Kamu bankaları ile sık sık protokol gerçekleştiren SGK, bu kez de ihtiyaç sahibi olan asgari ücret ile çalışan v emekli olan vatandaşlar için yeni bir protokol imzalamış bulunuyor. Bu protokol kapsamında 15 bin TL ile 35 bin TL kredi paketi seçenekleri sunan SGK, bu kredileri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden kullandırtıyor. Bu kapsamda verilen kredilerin geri ödemelerini bankalar belirlerken; SGK’nın vatandaşlara sunduğu destek 3 aylık bir ödeme ertelemesi oluyor. başvuruları şubeler ve dijital bankacılıkları aracılığıyla alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 36 aya kadar taksitlendirme yaparken; talep edilmesi halinde ise ödemeleri üç ay sonra başlatabiliyor.

İlgili Makaleler