Personel Alımı

O Kurum Açıkladı, Mayıs Ayında Bin İşçi Birden Alınacak! Herkes Başvuru Yapabilecek; Tek Şart 18 Yaşını Geçmek…

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte kamu kurum ve kuruluşları da bu seneki yapacağı personel alımlarını tek tek yayınlamaya başladı. İş arayan vatandaşa bir müjde de Türkoğlu ilçesi Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okumuş’tan geldi.

İş arayan vatandaşların Türkoğlu ilçesinde neredeyse hiç olmadığını belirten Türkoğlu ilçesi Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okumuş, örnek istihdam projelerine ve yakın zamanda gerçekleşecek olan bin işçi alımına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okumuş Müjdeyi Verdi

Anadolu Ajansı’na yeni istihdam planı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okumuş, istihdam projelerine hızla devam edildiğini açıkladı. Bölgedeki herkesin bu istihdam pastasından payını aldığına dikkat çeken Okumuş, ilçede işsizliğin bittiğini ve yeni faaliyete giren fabrikaların birçoğunun çalışacak işçi bulmakta zorlandığını açıklayarak, herkesi hayrete düşürdü. Başkan Okumuş’un konuyla ilgili açıklamalarında; “Türkoğlu ilçesi yıllardan beri Kahramanmaraş’a yakınlığından dolayı dezavantaj teşkil ediyor diye bir algı vardı. Biz bunu negatiften pozitife nasıl dönüştürebiliriz diye düşündük. Kahramanmaraş’taki sanayicilerimizle görüşerek iş insanlarının Türkoğlu’na yatırım yapmalarının önünü açtık. Geldiğimiz noktada Kahramanmaraş’taki sanayicimizin yatırım yapma niyeti olduğunda ilk aklına gelen şu an itibarıyla Türkoğlu” ifadelerini kullandı.

Bin İşçi Daha Alınacak

Üç sanayi bölgesine sahip olan Türkoğlu ilçesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Türkoğlu ilçesi Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okumuş, “Türkoğlu OSB’de 31 parsel var ve şu anda yüzde 100 doluluk var. Tamamı tahsisli ve şu anda 2 bin 500 civarında işçi çalışıyor. Önümüzdeki yıl bittiğinde istihdam sayısının 5 bine yükselmesini bekliyoruz. Yine Kahramanmaraş-Türkoğlu arası Türkoğlu 2. OSB’de şu anda 5 bin işçi çalışıyor, 51 işletme var. Yakın zamanda fabrika sayısı 150 olacak ve inşaatların büyük bölümü bitmek üzere. Yine bölgenin en büyük Gıda Organize İhtisas Sanayi Bölgesi’ni kurduk. 6 ay önce Sanayi ve Ticaret Bakanımız onayladı. Önümüzdeki yıllarda sanayisiyle ön plana çıkan bir ilçe olacağız. Tabii fabrika sayılarımız arttı ama 2014’lü yıllarda 60 binin üzerinde nüfus varken şu an 80 binlerin üzerinde nüfusumuz var. En hızlı büyüyen ilçelerden bir tanesiyiz. Belediye olarak sloganımız ‘insanları doğduğu yerde doyurmak’. Yani burada doğan insanların burada annesi, babası ile büyük ailesi ile yaşaması” diye konuştu. Yakın zamanda tamamlanacak olan organize sanayi bölgelerine de değinen Okumuş, bin civarında bir istihdam alanının açılacağının da müjdesini verdi.

İlgili Makaleler