Personel Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Beklenen Haber Biraz Önce Geldi; 3 Binden Fazla Bekçi Alınacak! Başvurular Başladı! Son Gün…

Güvenlik kuvvetlerinin yeni kolluklarından biri olan bekçiler, daha küçük yaşam birimleri olan mahalle ve taşraların güvenliğini sağlama konusunda polislere yardımcı oluyor. Bu bağlamda asayişi sağlamaya katkı sağlayan bekçiler, devletin memur olarak hizmet veren pozisyonlarından birine sahip oluyor. Şartları ve dolgun maaş almaları nedeniyle pek çok vatandaşın hayali olan bekçilik için yeni bir ilan daha açılmış bulunuyor.

Her yıl bekçi alımı gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü, 2022 yılında da bekçi alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor. Ocak ayından bu yana aday olan bekçilerin dört gözle beklediği Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasının ardından 3 bin 250 bekçi alımı için başvurular devam ediyor. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçi alımları ile ilgili detaylı bir açıklama yayınlamış bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 3250 Bekçi Alımı Gerçekleştiriyor

Geçtiğimiz gün yeni bir iş ilanı yayınlamış olan Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilde istihdam edilmek üzere 3 bin 253 bekçi alımı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor. Başvuruların başladığı bekçi alımlarının başvurularının 13 Mayıs 2022 tarihine kadar sürdürüleceği de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan detaylar arasında yer alıyor. Her kamu kurumu gibi alım yapacağı sayının 10 katını sınava tabi tutacak olan Emniyet Genel Müdürlüğü, seçmelerini sınavları geçen 32 Bin 500 kişi arasından gerçekleştireceğini de açıklamış bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bekçi Alımları İçin Sınav Yapıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” pozisyonu için yapılacak olan alımlar sınavlar ile gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü, dört ayrı sınav gerçekleştiriyor. İlk sınav “Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” olarak adlandırılırken; bu sınavın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, yazılı bir sınav daha yapıyor. Ardından fiziki yeterlilik sınavı ile adayları değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü, son olarak ise, sözlü sınav gerçekleştiriyor. Yazılı sınavını 100 soru üzerinden gerçekleştiren Emniyet Genel Müdürlüğü, 50 puan ve üzerinde alan kişileri diğer aşamaya geçiriyor ve eleme sistemi ile sona 3 bin 250 kişi bırakıyor. Sağlık şartı gibi pek çok şartın da bulunduğu bekçilik alımları için başvurular Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Polis Akademisi üzerinden gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler