Ekonomi

PTT’nin Kredi Paketleri, Borcu Olan Vatandaşa İlaç Gibi Geldi! Sadece O Kapsamda Olan Vatandaşlar Yararlanabilecek! PTT’den Kredi Çekebilmek İçin…

Posta, telefon ve telgraf ile başlayan hizmetine ilerleyen yıllarda kargoyu da ekleyen PTT, şimdilerde bir banka gibi hizmet vermeye başlamış bulunuyor. Emekli ve memurların maaşlarını çekebildikleri PTT üzerinden günümüzde uygun faizli ve devlet destekli gibi kredileri çekmek de dönem dönem mümkün oluyor. Üstelik PTT, bankalar ile gerçekleştirdiği iş birlikleri sonucunda emeklilere özel krediler de sunuyor.

Bilhassa emekli olan vatandaşların maaşlarını kendi çatısı altında alması halinde uygun faizli krediler sunan PTT, pek çok bankadan daha avantajlı kredi hizmeti veriyor. Bu kapsamda emekli olan PTT müşterilerinin başvuru yapması gereken destekli kredi paketleri için pek çok banka bulunuyor.

Emeklilik yaşı gelmiş ve emekliye ayrılmış olan vatandaşların nakit ihtiyaçları için PTT ihtiyaç kredisi desteği sağlamaktadır. Günümüzde emekliye ayrılan pek çok kişinin günlük ve ileriye dönük olarak planları bulunur. Emekliler, evlatları için düğün ya da ev sahibi olabilmek açısından kendilerine en uygun krediyi veren bankaları tercih ederler.

PTT, Emekli Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emekli olan vatandaşların nakit sıkışıklıklarına birebir çözüm üretecek kredi paketleri ile vatandaşların karşısına çıkmayı sürdüren PTT, 2022 yılında da bu desteklerini artırarak devam ettiriyor. Bu kapsamda şubeleri ve anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla ihtiyaç kredisi başvurularını kabul eden PTT, aynı zamanda evden çıkmadan sadece bir kısa mesaj ile de kredi almayı mümkün hale getirmiş bulunuyor. PTT’ni avantajlı faiz oranları ve esnek geri ödeme planları ile sağladığı kredi paketlerinden kısa mesaj ile yararlanmak isteyen emeklilerin tek yapması gereken ise; T.C. kimlik numarasını yazarak 3050 numaralı hatta SMS göndermesi oluyor. Onay alan vatandaşlar, onaylanan kredi miktarını sadece saniyeler içerisinde hesabında görüyor.

PTT, Emekli Kredisi Faiz Oranları Ne Kadar?

PTT, sadece emekli olan vatandaşlara kredi sağlamıyor. PTT’nin avantajlı faiz oranlarından aynı zamanda kendi bünyesinde çalışan personelleri de yararlanabiliyor. Bu kapsamda PTT’nin kredilerinden yararlanmak için temel şart; T.C. vatandaşı olmak ve 18 ile 80 yaş aralığında bulunmak oluyor. Faiz oranlarını oldukça düşük tutan PTT, mayıs ayı için bu oranı yüzde 2,99’dan başlatıyor. Kredi geri ödeme vadelerini tutara göre belirleyen PTT, 36 aya kadar vadelendirme de sağlıyor. PTT ile anlaşması olan bankaların başında ise; Aktifbank, Burgan Bank, Denizbank, Türkiye Ekonomi Bankası Fibabank ve ING Bank geliyor.

İlgili Makaleler