Gündem

Borcu Olan Esnafın İmdadına Esnaf Kefalet Yetişti! Başvuru Yapana Anında 200.000 TL Birden Verilecek! En Az 1 Yıllık Esnaf Olmak Yetiyor…

Esnaf ve sanatkarların ticari faaliyetlerine destek olmak amacıyla kurulmuş bir kooperatif birliği olan Esnaf Kefalet, esnafların her derdine koşmayı 2022 yılında da sürdürüyor. Bilhassa borcu olan esnaflara verdiği krediler ile öne çıkan Esnaf Kefalet, bu yıl hem kredi limitlerinde hem de vade sürelerinde artışa gitmiş bulunuyor.

Esnafları olası maddi hasarlardan korumak adına her dönem kredi desteği veren Esnaf Kefalet, 2022 yılındaki kredi şartlarını da belirlemiş bulunuyor. Sağladığı kredi üst limitlerini bir hayli yükseltmiş olan Esnaf Kefalet, en az 1 yıllık esnaf olan kişileri kapsayacak kredi paketleri sunuyor. Öte yandan Esnaf Kefalet kredilerinde oda üyeliği şartı da bulunuyor.

Esnaf Kefalet Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Esnaf Kefalet’e bizzat gerçekleştirilen dilekçe başvurusu ile yararlanabilen esnafa özel kredi kapsamında ortağı olan esnafların hem kendisi hem de orağı inceleniyor. Bu kapsamda başvuru yapan kişinin geçmiş dönem ödeme faaliyetlerini inceleyen Esnaf Kefalet, kredi notuna önem veren kurum ve kuruluşlar arasında yer alıyor. Talep edilen miktarı karşılayabilecek olan esnaflara kredi sağlayan Esnaf Kefalet, bu kapsamda aldığı yazılı kredi başvurusunu ortalama 15 gün içerisinde değerlendirip, başvuru yapan kişiye olumlu ya da olumsuz olacak şekilde bir geri dönüş sağlıyor. Kredi faizlerini minimumda tutması nedeniyle esnafların oldukça avantajlı bulduğu bu kredi sisteminde Esnaf Kefalet, esnafa özel ödeme planı da belirleyebiliyor. Kooperatife bağlı olarak çalışan her esnafın yararlanabileceği bir kredi paketi sunan Esnaf Kefalet, oldukça indirimli faiz oranları sağlıyor.

Esnaf Kefalet Kredisi Faizi Ne Kadar?

Esnaf Kefalet kredilerinde temel amaç esnafın kalkınması olması nedeniyle faiz oranları oldukça düşük tutuluyor. Bu kapsamda esnaflara özel olarak sağlanan kredilerin faiz oranları yıllık yüzde 9,5 oranında olacak şekilde ayarlanıyor. Bu oran aya bölündüğünde ise, yüzde 0,79 oranı ortaya çıkıyor. Halkbank ile anlaşmalı olan Esnaf Kefalet, aynı zamanda bu kredinin yüzde 50 faiz oranını devlet destekli sağlamasıyla da büyük avantaj yaratıyor. Bir örnek vermek gerekirse, 20.000 TL’lik bir Esnaf Kefalet kredisinin aylık ödemeleri sadece 1.308 TL olurken; toplam geri ödemesi ise 26.164 TL oluyor. Bunun yanı sıra şartlarını kullanılacak olan kredi türüne göre belirleyen Esnaf Kefalet, iş yeri alımlarında 500.00 TL’ye kadar 120 ay vade ile kredi sağlarken, araç alımlarında yine 500.000 TL’ye kadar 84 ay vade ile kredi sunuyor. İşletme kredilerinde 100.000 TL ile 200.000 TL arasında bir kredi sunan Esnaf Kefalet, bu kredinin vadesini ise 60 ay olarak belirlemiş bulunuyor.

İlgili Makaleler