Personel Alımı

Bekçi Alımı İçin 2022 Yılı Başvuruları Başladı; 3 Bin 250 Bekçi Birden Alınacak! 32 Bin 500 Kişi Başvuru Yapabilecek! Başvurular…

Bir süredir iş arayan vatandaşların dört gözle beklediği bekçilik alımı için 2022 yılı ilanı yayınlandı. 2022 yılında ara ara alımlar gerçekleştireceğini daha önce açıklamış olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu yılın ilk alımı için düğmeye bastı. Tamı tamına 3 bin 250 bekçi alımı birden gerçekleştirecek olan Emniyet Genel Müdürlüğü, personel alımlarında yapılacak olan sınavları da açıkladı.

Kolluk kuvvetlerinin yeni üyeleri olan “Çarşı ve Mahalle Bekçileri” her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sınavlar neticesinde belli olur hale geldi. 2022 yılında da konuyla ilgili sınav açan Emniyet Genel Müdürlüğü, ilk etapta alacağı 3 bin 250 mahalle bekçisi için Resmi Gazete’ye ilan verdi. Resmi Gazete’de yer alan bekçilik ilanında mülakata çağrılacak kişi sayısı gibi pek çok detay yer aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bekçi Alımı İçin Resmi İlanı Yayınladı

Her yıl bünyesinde istihdam ettiği bekçiler için yeni bir alım daha gerçekleştirecek olan Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilde istihdam edilmek üzere alınacak olan 3 bin 250 bekçinin alımın yapılacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayınlanan Emniyet Genel Müdürlüğü, 2022 yılı bekçi alımı ilanına göre, 13 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruların yapılabileceği öğrenildi. Başvuruları Polis Akademisi üzerinden alacak olan Emniyet Genel Müdürlüğü, aday kişilerin seçmelerinin 32 Bin 500 kişi arasından yapılacağını da açıkladı. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçi alımları için; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum kalmamak, herhangi bir suç siciline sahip olmamak, askerlik ile ilişiği bulunmamak gibi pek çok genel şart belirledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Bekçilik Sınavı Şartlarını Açıkladı

Sınava girecek adaylar için detaylı bir açıklama gerçekleştirmiş olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilik alım sınavının dört aşamalı olacağını duyurdu. İlk etapta Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı gerçekleştirecek olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu aşamayı geçen adayları önce yazılı, ardından fiziki, son olarak ise, sözlü sınava alacağını duyurdu. Yazılı sınavda dört yanlışın bir doğruyu da götüreceğini açıklayan Emniyet Genel Müdürlüğü, 100 soruluk testin en az 50’sini yapan adayların bir diğer aşamaya geçebileceğini belirtti. Güvenlik soruşturmasını son aşamaya alan Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm sınavları geçen kişilerin güvenlik soruşturmasından geçmesi halinde işlerine başlayabileceğini açıkladı.

İlgili Makaleler