Gündem

Altının Usta İsmi Cihat Çiçek Konuştu: Gram Altın İçin Rakam Verdi! Gram Altın Düşecek Mi? O Tarihte Gram Altın Tamı Tamına…

Bir süredir para piyasalarına paralel olarak dalgalı bir şekilde seyreden altın piyasaları, geçtiğimiz ayı aşağı yönlü bir trend ile kapatmıştı. Yeni ayda da beklenen sıçramaları göremeyen altın şimdilerde vatandaşların kafasını bir hayli karıştıran gram altın fiyatları ile ilgili sık sık analizlerde bulunan ekonomistler ise, ilginç öngörülerini arka arkaya sıraladı. Bu konudaki en dikkat çekici rakam ise, Cihat Çiçek’ten geldi.

Altının aşağı yönlü trendi sadece vatandaşları değil, ekonomistleri de düşündürmeye başladı. Her sene nisan ayının ortasında sıçrama yaşamaya başlayan gram altın fiyatları, bu sene tam tersi bir trende kapılarak, yılın aynı zamanlarında düşüşe geçti. Uzunca bir süre sonra nisan ayında 900 TL’nin altına düşen gram altın, nisan ayını yine 900 TL’nin altında kapattı. Mayıs ayı itibariyle gram altında bir çıkış bekleyen ekonomi insanlarından Cihat Çiçek, rakam verdi.

Gram Altın Düşecek Mi?

Özellikle Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımı kararının ardından baskılanmaya başlayan para ve altın piyasaları düşüş yönlü bir trende geçti. Mart ayının ardından yılın üçüncü faiz politikasını belirleyen FED, 3-4 Mayıs’ta gerçekleştirdiği toplantısının ardından faiz artırımı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ocak ayında gerçekleştirdiği ilk toplantısında faizi sabit bırakan FED, artan enflasyon ile mücadele edebilmek adına mart ayında gerçekleştirdiği ikinci toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Bu kez 50 baz puan faiz artırımı gerçekleştiren FED, altındaki baskını sürdürdü. Ancak, pek çok ekonomi insanı, bu baskının suni olduğunu ve geçici bir hava yaratacağını öngördü.

Cihat Çiçek Açıkladı; “Gram Altın 2 bin 140 TL Olacak”

Ekonomi ile ilgili insanların arka arkaya gram altın rakamı vermeye başladığı şu günlerde bir tahmin de Cihat Çiçek’ten geldi. Gram altının yaz aylarında ciddi bir sıçramaya yaşayacağını öngören ekonomi insanlarının arasına adını yazdıran Cihat Çiçek, çıtayı bir hayli yüksek tuttu. Altının yatırım amaçlı olması halinde bankalar aracılığıyla değil, fiziki olarak alınmasının daha doğru olduğunun altını çizen Cihat Çiçek, önümüzdeki günlerde gram altının fiyatının hızla yükselmeye başlayacağını öngördü. Altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu vurgulayan Cihat Çiçek, gram altın ile ilgili ön görüsünü ise iki bin 140 TL’ye çıkardı.

İlgili Makaleler